![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Poszukuje jakiegoś skryptu, który zaciąga z tabeli odpowiednie dane i wyświetla je jako pole rozwijalne (combi). Chodzi mi o to,że mam wpisane w tabelce jakieś dane np. imie i nazwisko klienta, przy dodawaniu zamówienia mam dodatkowo pole rozwijalne w którym podana jest lista wszystkich klientów w bazie i moge przypisać odpowiedniego klienta do tego zamówienia. Podobno należy użyć tu polecenia OPTION tylko że ja nie bardzo wiem jak to napisać. Jak macie jakieś sugestie to dajcie znać. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bylo to juz na forum!! Szukaj....
proponuje zamknac temat... [php:1:bffc2d3ba2]<?php $tablica[] = "Imie1||Nazwisko1||Identyfikator1"; $tablica[] = "Imie2||Nazwisko2||Identyfikator2"; $tablica[] = "Imie3||Nazwisko3||Identyfikator3"; $tablica[] = "Imie4||Nazwisko4||Identyfikator4"; $tablica[] = "Imie5||Nazwisko5||Identyfikator5"; $tablica[] = "Imie6||Nazwisko6||Identyfikator6"; // robisz ile chcesz.. .... ciach - tutaj rozpoczynasz options..... for($i=0; $i=<count($tablica); $i++) { $User = explode("||", $tablica[$i]); echo "<option name=1>".$User[0]." ".$User[1]." ".$User[2]."</option>"; } ?>[/php:1:bffc2d3ba2] Pisalem na szybko ale wydaje mi sie ze powinno dzialac (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:09 |