![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Ogólny zarys wygląda tak. Tworzę sobie skrypt newsów oparty na plikach tekstowych. Wzoruję się na Comboy's news, ale tylko wzoruję. Zrobiłem sobie formularz do dodawania newsa, który zawiera pola:
- Tytuł - Autor - Data - Treść Ogólnie wszystko z jednego pliku przesyłam te dane do pliku zapisującego i tam robię sobie tablicę, a do poszczególnych elementów tablicy przypisuję zmienne z tytułem, autorem, datą i treścią. Następnie funkcją implode łączę te elementy znakiem "|" i zapisuję do pliku. To wszystko działa. Prosiłbym o nakierowanie jak zrobić, za pomocą jakiej funkcji lub jakiś przykład, dodawanie kolejnych numerów newsów, tzn dodatkowe pole z numerem, ale żeby ono było niewidoczne oraz aby dodawało automatycznie kolejne numery. Np. tak: 1|Tytuł pierwszego newsa|Autor newsa|Dzisiejsza data|Treść pierwszego newsa| 2|Tytuł drugiego newsa|Autor newsa|Dzisiejsza data|Treść drugiego newsa| Nie wiem jak to dodać, ponadto jak dodać tak, aby one w pliku tekstowym nie były "zlane" jeden za drugim, tylko aby wizualnie wyglądały jak pokazałem. Inna prośba: jak wczytać do listy rozwijanej tytuły wszystkich newsów aby można było wybrać poszczególne do edycji ? Czy trzeba jakoś "przywołać" pierwszy element tablicy ? Dziękuję za nakierowanie. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainteresuj sie baza danych
napotkane przez ciebie problem z organiozowaniem danych znikaja jak uzyjesz bazy nie ma sensu sie meczyc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, tyle że nie wiem jakie kurs byłby najlepszy,wstawić do bazy pewnie bym umiał ale jakby to przyszło edytować, "wymodelować" na stronie głównej czy coś to sobie nie poradzę raczej
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:35 |