![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
moj problem jest nastepujacy, w formularzu uzylem wielu pol ktore chcialem przeslac w sesji, na forum polecono mi zebym nie przypisywal kazdej zmiennej $_POST oddzielnie do zmiennych sesyjnych tylko uzyl funkcji serialize, tak tez zrobilem. przekazuje dane w kolejnych krokach i zapisuje w tej tablicy a pozniej ew. moge unserialized, to rozbic... i tu mam problem poniewaz nie wiem jak zapisac poszczegolne pola ... pomocniczo sobie wyswietalam cos takiego jak ponizej: CODE $_SESSION['nazwa']=fsdfdsf $_SESSION['adres1']= $_SESSION['adres1_nr']= $_SESSION['adres2']=dfsfdsdsf $_SESSION['adres2_kod']= $_SESSION['wojewodztwo']=podkarpackie $_SESSION['tel1']= $_SESSION['tel2']= $_SESSION['fax']= $_SESSION['www']= $_SESSION['typ_obiektu']=caloroczny $_SESSION['opis']= $_SESSION['ok']=Przejdz dalej $_SESSION['cena_od']=10 $_SESSION['cena_do']= $_SESSION['ilosc_pokoi']= $_SESSION['ilosc_miejsc']= $_SESSION['wyposazenie']= $_SESSION['ok']=Przejdz dalej $_SESSION['wyzywienie_on']=on $_SESSION['sniadanie']= $_SESSION['cb_sniadanie']=on $_SESSION['obiad']= $_SESSION['cb_obiad']=on $_SESSION['obiadokolacja']= $_SESSION['kolacja']= $_SESSION['calodzienne']= $_SESSION['wyzywienie_opis']= $_SESSION['ok']=Przejdz dalej $_SESSION['cb_u_6']=6 $_SESSION['cb_u_9']=9 $_SESSION['cb_u_12']=12 $_SESSION['cb_u_33']=33 $_SESSION['cb_u_34']=34 $_SESSION['ok']=Przejdz dalej , jednak chcialbym zeby to bylo uzyte w kodzie i przypisane do zmiennej abym mogl to potem do bazy zapisac w sensie
i potem jeszcze dochodzi problem zapisu tych checkboxow, bo wyswietlaja sie w tablicy te ktore zostaly zaznaczone, i chcialem zapisywac tylko wartosc ktora odpowiada id i pozniej wczytywac opis po danym id, najpierw zbic w kupe np 1,4,7,12 a potem rozbic i pobrac z bazy po tych id Ten post edytował lnn 17.01.2010, 17:58:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 17:48 |