![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka
![]() Potrzebuje sprawdzić (do statusu serwera cs 1.6), czy podane IP z portem, nie występują razem. Dla uściślenia dodam, że IP może występować wielokrotnie, jak i port, jednak razem mogą występować tylko raz. Napisałem kod, który podałem poniżej. Jednak gdy podaje IP, które w bazie jest lub nie ma, ciągle do niej dodaje kolejne rekordy. Gdzie popełniłem błąd?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To dlatego, że funkcja mysql_num_rows zwraca false w przypadku wystąpienia błędu a nie gdy takiego rekordu nie ma. W tym przypadku zwraca 0.
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak... -.-, dzięki
![]() Jednak robię tak, jak poniżej i nieważne co wpisze, czy coś co już jest w bazie czy też nie, zawsze wyświetli mi 1 echo. Co jest nie tak?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na serwerze masz prawdopodobnie wyłączone register_globals, dlatego krótkie nazwy zmiennych takie jak $ip, $port nie zadziałają. Jeżeli pobierasz dane z formularza metodą POST skorzystaj z tablicy globalnej $_POST[], jeżeli GET no to tablica $_GET[]
W twoim przypadku widzę, że używasz POST, dlatego utwórz sobie krótkie nazwy zmiennych na początku skryptu
Ten post edytował emtiej 17.01.2010, 21:45:25 |
|
|
![]()
|
|
Już rozwiązałem ten problem
![]() Ten post edytował 0g0r 17.01.2010, 22:33:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można - za pomocą wyrażeń regularnych. Możesz też pingować przez php: http://4programmers.net/PHP/FAQ/Jak_korzys...82a%C4%87_pinga konkretnie: $ping = exec("/bin/ping -c 5 $twoje_ip");
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:17 |