![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z rozdzielczością ekranu w systemie Windows 7. Domyślnie, i zalecanie jest ustawiona na 1440x900, ale kawałek przycisku start wystaje "poz ekran", poza "obszar ekranu" oraz z drugiej strony zakrywa przycisk do pokazywania pulpitu. Ekran jakby wybiega za ramki. Co prawda mój monitor (19", Asus VW192DR) posiada funkcję Auto Adjust, ale w tym wypadku ekran jest po prostu - za duży. Jak to naprawić? Wcześniej miałem rozdzielczość 1280x768 i było idealnie: teraz na tej rozdzielczości wszystko jest rozpikselowane. Karta graficzna: GeForce 8600GT. Proszę o pomoc jak to naprawić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to lcd czy nie, ale
Lcd - mają własne podstawowe rozdzielczości i na nich powinny działać w innym przypadku obraz jest po prostu rozmazany. Crt - czasem się zdarza, że coś wychodzi poza ekran, monitor umożliwia rozciągnięcie i ściągnięcie szerokości. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:56 |