![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szukam prostego upload progress bara do mojego hostingu. Oczywiście na necie znalazłem tego tony, ale niestety są to giga skrypty. Ja potrzebuje czegoś baardzo małego, pokazujący tylko prędkość (tekst) i procentowy lub paskowy postęp uploadu. Może być też info ile pozostało do końca. Mam już zrobiony własny form i input z file, własny skrypt uploadu, trzeba mi tylko ten postęp. Wiem że musi Ajaxem przesłać plik, a potem jakoś moim skryptem dalej. Pozdrawiam
PS albo chociaz jakie funkcje odpowiadaja za pobranie transferu itp -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można to zrobić tak:
i dodaj
Wydaje mi się, że to najprostszy sposób. Mogłem gdzieś się pomylić, bo dawno nie miałem styczności z AJAX'em. Jakby coś nie działało to tutaj masz dobrą stronę http://www.tizag.com/ajaxTutorial/ajaxxmlhttprequest.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nom ale tu chyba jest samo przesyłanie, bez czegoś w stylu paska postępu.
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale możesz zrobić coś takiego
oczywiście możesz zmienić document.getElementById('postep')='0%'; na np. wyswietl_postep(n) i zrobić funkcje, która w zależności od n wyświetlać będzie pasek postępu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok a jest mozliwosc potem uzycia mojego kodu PHP do przemieszczenia pliku do innego folderu i wyslanie zapytania do bazy bez dwukrotnego przeladowywania strony? Naciskam na tego buttona i wykona sie przesylanie i moj kod. ?
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:52 |