![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Kodowanie na swojej stronie mam w iso-8859-2. Użyłem klasy DOMDocument w celu poprawy źródła HTML (Zamyka niedomknięte tagi, które pozostawia wiele moich redaktorów w newsach). Jednak po przeniesieniu strony na inny serwer okazało się, że tam klasa ta powoduje błąd - nie akceptuje mojego kodowania, wywalając błąd:
Cytat Warning: DOMDocument::saveHTML() [domdocument.savehtml]: output conversion failed due to conv error in core.php on line 72 Warning: DOMDocument::saveHTML() [domdocument.savehtml]: Bytes: 0xC4 0x20 0x6F 0x70 in core.php on line 72 Dodam, że gdy ze źródła strony usunąłem kod Java Script, w którym miałem stringi zawierające polskie znaki, to klasa ta działała poprawnie nawet na tym innym serwerze. Jednak muszę posiadać te kody Java Script, więc trzeba zrobić tak, aby i z nimi klasa sobie radziła. A oto kod, poprzez jaki korzystałem z klasy:
Tę funkcję oczywiście wykorzystywałem do parsowania wygenerowanego źródła strony. Pozdrawiam, ladovnik Ten post edytował ladovnik 15.01.2010, 21:57:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj ustawic kodowanie dla dokument. DOMDocument ma publiczna wlasnoc $encoding
![]() Pozatym Tidy w PHP5 jest troche bardziej uprzejme w kwestiach naprawiania HTMLa. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dopisałem przed linijką:
Linijkę:
Lecz niestety, nadal to samo. Skoro na starym serwerze akceptowało kodowanie, to może to jest kwestia jakichś ustawień serwera? Ten post edytował ladovnik 16.01.2010, 10:09:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:04 |