|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, jako że nie mam pojęcia o html i tworzeniu stron chciałem zapytać czy da się prosto zrobić tak że:
mam kilka stron ze statystykami różnymi i chciałbym coś takiego że wchodze na stronę głowną po lewej stronie mam menu z linkami do tamtych stron, ale te strony z linku otwierają się w części okna tej prawej. Proszę o informacje czy da się tak zrobić, jak to zrobić lub info czego szukać, bo nawet nie wiem jak sformułować zapytanie w google. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Oczywiście najprościej będzie jeśli posłużysz się ramkami.
poczytaj: Ramki robisz dwie kolumny i do prawej wczytujesz stronę. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dokładnie o to mi chodziło dzięki wielkie!
A wiesz może gdzie znajde info jak to zrobić za pomocą css ? I jeszcze jedno pytanko? Na serwerze jest usługa która słucha na localhost:8900 da się zrobić tak żeby ta strona oworzyła mi się w tej ramce ze stroną, niemam możliwości zmniany ip na którym można się do niej podłączyć. Ten post edytował maro_a 15.01.2010, 22:47:24 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
http://www.kurshtml.boo.pl/css/staly_szablon,szablon.html
tu masz dokładny opis A tu sobie popatrz jak działa float: (IMG:http://kurs.browsehappy.pl/uploads//CSS/floatclear.png) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%)
|
Ramki to zło (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ! Nie warto ich używać (czasami trzeba, ale to inna kwestia, i bardziej o iframe tu chodzi).
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ramki to zło. Wszystkie, iframe także.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 21:15 |