|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Mam problem z zrealizowaniem takiego założenia: Chciałbym aby w formularzu domyślnie ładowało mi pewnie zmienne. Czyli mam formularz: idWymiana_czesc: ... .... Samochod_id_vin: ... I w polach Id aby pobierało mi dane z url? Tak obecnie wygląda plik:
a zmienna która ma być przekazywana to:
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Tworząc nowy formularz pierwszy czy drugi parametr konstruktora to tablica wartości domyślnych - tam możesz przekazać. Możesz również bezpośrednio w metodzie configure formularza.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%)
|
możesz także użyć setDefault() dla poszczególnych pól formularza. odsyłam do dokumentacji napewno znajdziesz.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dzięki.
Działa mi ta opcja z configure ale nie wiem jak tam przekazać wartość z urla. URl po wywołaniu formularza wygląda tak: http://127.0.0.2/frontend_dev.php/wymiana_.../id_zlecenia/11 a configure tak:
a bląd wygląda tak:
Ten post edytował mercii 17.01.2010, 15:14:29 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. |
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%)
|
Oczywiście nie jest to dobre rozwiązanie z uzyskiwaniem kontekstu przez metodę getInstance. Zdecydowanie bardziej poprawnym jest ustawienie wartości domyślnej. Metoda setDefault jest publiczna więc możesz z powodzeniem wykorzystać ją w kontrolerze.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dziękuje za podpowiedzi. Bardzo mi pomogły.
Jednak pojawił się kolejny problem. Nie chcę zaczynąc nowego tematu więc napisze tutaj. Znalazłem fajny plugin do wykresów i wszystko jest fajnie jak przekazuje jedna tablicę:
Jednak potrzebuje do :createChart przekazać dwie tablice. Kombinowałem na wszystkie sposoby ale jednak mam spore problemy z przekazywaniem zmiennych.... Rysowanie wykresu umiesciłem w action.class |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 02:45 |