![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: Janów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem zrobilem sobie menu uzywajac pozycjonowania abolutnego. Kazdemu elementowi podmenu listy dalem jakas wartosc absolute top: -wartosc i wyszlo mi cos takiego.
(IMG:http://img706.imageshack.us/img706/3285/problemn.jpg) Chcialbym aby menu wygladalo identycznie w kazdej przegladarce... i teraz moje pytanie czy warto uzywac roznych plikow css dla kazdej przegladarki czy jest jakis sposob na ominiecie bawienia sie w dodatkowe kbs z plikow css. Jakby ktos potrzebowal html'a i css'a prosze pisac na chwile obecna poje pytanie brzmi czy warto uzywac roznych styli w zaleznosci od przegladarki. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 7 Dołączył: 6.01.2010 Skąd: Opole Lubelskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja stosuję jeden dla FF, Opera, Chrome oraz osobne pliki css dla poszczególnych wersji IE (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widzę, to dodaj pozycjonowanie relatywne w elemencie nadrzędnym, tak by wielkości top i left dawać od niego a nie od <body>, zazwyczaj to pomaga chyba że problem leży w margin i padding o ile to lista to proponuję wyzerować wszystkie.
Ogólnie w jednym pliku css da się zrobić większość jak nie wszystko, ale czasem po prostu się nie opłaca bo wymaga zbyt wielkiego nakładu pracy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:40 |