![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Korzystam z CMS-a Php-fusion v7 pod którego zamiast standardowego edytora tekstu czyli tinymce podpiąłem FCKeditor. Wszystko wygląda, że jest poprawnie, edytor się ładuje. I mam w tzn. newsach dwa pola tekstowe, body (streszczenie) i body2 (rozszerzone informacje) dla obu pól edytor FCK się ładnie ładuje. Wprowadzając jakiś tekst w oba pola pod przeglądarką firefox dane zapisują się w bazie, jak zrobię podgląd przed zapisaniem również teksty z obu pól widać. Problem jest natomiast pod przeglądarką IE. Wprowadzając tekst widzę dane tylko z pola drugiego (body2). Mam pytanie co może być powodem, że nie zapisują się w bazie wprowadzone dane do pola pierwszego (body). Dodam, że wcześniej jak był podpięty edytor Tinymce w IE dane się zapisywały. A bardzo mi zależy aby był właśnie ten FCK podpięty. Jeżeli będą potrzebne jakieś dodatkowe informacje, postaram od razu dodać. Z góry dziękuje za informacje i pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 185 Pomógł: 10 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż kod wyświetlenie FCK
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę bardzo
Pierwsze pole FCKeditor - BODY Kod echo "<tr>\n<td valign='top' width='100' class='tbl'>".$locale['425']."</td>\n"; echo "<td class='tbl'><textarea name='body' cols='95' rows='10' class='textbox' style='width:100%'>".$body."</textarea></td>\n"; echo "</tr>\n"; if (!$settings['tinymce_enabled']) { echo "<tr>\n<td class='tbl'></td>\n<td class='tbl'>\n"; echo display_html("inputform", "body", true, true, true, IMAGES_N); echo "</td>\n</tr>\n"; } Zamieniłem na: Kod echo "<tr>\n<td valign='top' width='100' class='tbl'>".$locale['425']."</td>\n"; echo "<td class='tbl'><textarea name='body' cols='95' rows='10' class='textbox' style='width:100%'>".$body."</textarea></td>\n"; echo "</tr>\n"; if ($settings['tinymce_enabled'] == 1) {echo " <script language='javascript' type='text/javascript' src='".INCLUDES."jscripts/fckeditor/fckeditor.js'></script> <script type='text/javascript'> var oFCKeditor = new FCKeditor('body'); oFCKeditor.ToolbarSet='Default'; oFCKeditor.BasePath='".INCLUDES."jscripts/fckeditor/'; oFCKeditor.ReplaceTextarea(); </script>\n "; } Drugie pole FCKeditor - BODY2 Kod echo "<tr>\n<td valign='top' width='100' class='tbl'>".$locale['426']."</td>\n"; echo "<td class='tbl'><textarea name='body2' cols='95' rows='10' class='textbox' style='width:100%'>".$body2."</textarea></td>\n"; echo "</tr>\n"; if (!$settings['tinymce_enabled']) { echo "<tr>\n<td class='tbl'></td>\n<td class='tbl'>\n"; echo display_html("inputform", "body2", true, true, true, IMAGES_N); echo "</td>\n</tr>\n"; } Zamieniłem na Kod echo "<tr>\n<td valign='top' width='100' class='tbl'>".$locale['426']."</td>\n";
echo "<td class='tbl'><textarea name='body2' cols='95' rows='10' class='textbox' style='width:100%'>".$body2."</textarea></td>\n"; echo "</tr>\n"; if ($settings['tinymce_enabled'] == 1) {echo " <script language='javascript' type='text/javascript' src='".INCLUDES."jscripts/fckeditor/fckeditor.js'></script> <script type='text/javascript'> var oFCKeditor = new FCKeditor('body2'); oFCKeditor.ToolbarSet='Default'; oFCKeditor.BasePath='".INCLUDES."jscripts/fckeditor/'; oFCKeditor.ReplaceTextarea(); </script>\n "; } Ten post edytował bart123123 16.01.2010, 17:53:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 185 Pomógł: 10 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj takiego wywołania fck:
|
|
|
![]()
|
|
Kolego z góry dzięki za chęć pomocy a więc dodałem tak jak podałeś dodając lokalizacje do FCK
Podmieniłem wcześniejszy kod na: Kod require_once("../includes/jscripts/fckeditor/fckeditor.php"); echo "<tr>\n<td valign='top' width='100' class='tbl'>".$locale['426']."</td>\n"; echo "<td class='tbl'>"; if ($settings['tinymce_enabled'] == 1) { $oFCKeditor = new FCKeditor('body'); $oFCKeditor.BasePath= '../includes/jscripts/fckeditor/'; $oFCKeditor->Width = '680'; $oFCKeditor->Height = '400'; $oFCKeditor->ToolbarSet = 'Default'; $oFCKeditor->Create(); } else { <textarea name='body' cols='95' rows='10' class='textbox' style='width:100%'>".$body."</textarea> } echo"</td>\n"; echo "</tr>\n"; } Wchodząc w dodawanie newsów pokazuje się: Kod Parse error: syntax error, unexpected '=' in /srv/home/e81428ez/public_html/entrada/testownia/administration/news.php on line 214 Linia 214 to $oFCKeditor.BasePath= '../includes/jscripts/fckeditor/'; Ten post edytował bart123123 16.01.2010, 22:29:39 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 10:48 |