![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 8.02.2004 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam string w którym mam linki postaci :
<a href="xxx.html" class="grey">xxx</a> jest ich kilka , jak usunąć sam link , żeby pozostało samo XXX ![]() To samo tyczy się class w tabeli: <table cellpadding="0" cellspacing="0" class="stats-table match-stats player-stats"> Jak zamienić na inną class? -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2003 Skąd: kosmosu? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz użyć wyrażeń regularnych preg_replace.
<a href="xxx.html" class="grey">xxx</a> - <a.+>(.+)</a> <table cellpadding="0" cellspacing="0" class="stats-table match-stats player-stats"> - class="(.+)" -------------------- Warsztat#1 ::drum and bass:: Apache2.2 :: PHP 5.2 ::
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 8.02.2004 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale to mi zamieni wszystkie linki tak samo .. a ja mam każdy link inny i chce żeby sam link wyrzuciło a to co w znacznikach <a .. > COS </a> zostało ... z każdego linku
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2007 Skąd: kraków/tarnobrzeg/baranów/suchorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo jeśli to jest poprawnie sformatowany dokument xml możesz użyć transformacji xslt. Zecydowanie łatwiej jest wycinać / wstawiać / przekształcać dokumenty niż przy pomocy wyraźeń regularnych.
Ten post edytował szagi3891 13.01.2010, 18:37:18 -------------------- Każdy z was jest łodzią w której Może się z potopem mierzyć Cało wyjść z burzowej chmury Musi tylko w to uwierzyć! |
|
|
![]()
|
|
Albo jeśli to jest poprawnie sformatowany dokument xml możesz użyć transformacji xslt. Zecydowanie łatwiej jest wycinać / wstawiać / przekształcać dokumenty niż przy pomocy wyraźeń regularnych. to jest zwykly string w zmiennej , teraz muszę się z niego pozbyć tych rzeczy właśnie .. jest inna metoda niż preg_replace ? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak powiedziałeś treść w linkach jest zmienna więc odpowiedź brzmi: nie.
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie testowane.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:30 |