![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie czy jest możliwość użycia tej samej zmiennej w różnych formularzach. Opisze o co mi chodzi : Mam formularz w którym są zmienne A, B, C. Użytkownik może przypisać tym zmiennym jakąś wartość i z tym nie mam problemu. Każda zmienna ma 5 innych opcji do wyboru, które będą do nich przypisywane. Te dodatkowe opcje w A, B i C są takie same. Teraz moje pytanie, czy pobierając zmienne dodatkowe
Moge wykorzystać je do A, B, C tak aby w każdym rozróżniało je osobno. Bo jeżeli do każdej głównej zmiennej będę musiał dodawać inne nazwy, to na sam koniec nie połapie się już co jest do czego ; > Mam nadzieje, że opisałem to zrozumiale Pozdrawia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do każdej opcji czy to A czy B musisz dawać inne nazwy zmiennych bo inaczej by wykrywał tylko jedną nawę inaczej nazwy nie mogą się dublować czyli musisz mieć np $opcja1A $opcja2A $opcja1B itd. kumasz czaczę;p
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, w ten sposób wiem jak to zrobić. Myślałem że jest jakaś metoda mi nie znana do odpowiedniego pogrupowania, bo w rzeczywistości mam 6 głównych i 6 pod zmiennych, a to daje mi już 36 sztuk. Docelowo miało ich być więcej..
A jakiś inny sposób wykonania tego niż na <form> ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może instrukcja switch ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Inna opcja której możesz użyć to:
a w php
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:58 |