![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 2 Dołączył: 8.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem - zrobiłem skrypt autosugestii dla pola tekstowego i obsłużyłem strzałki do podstawowych akcji nawigacyjnych - czyli pozycja w górę, pozycja w dół, enter - wybranie pozycji. Problem w tym, że jeżeli pole tekstowe jest umiejscowione, powiedzmy, w połowie strony (czyli jest co przewinąć), wówczas użycie strzałek przesuwa stronę w górę lub w dół. Jak mogę zablokować przewijanie strony strzałkami na czas wyboru autopodpowiedzi? Pole wyboru podpowiedzi to DIV zawierający elementy A, po których użytkownik się porusza za pomocą strzałek. Z góry dziękuję za pomoc. EDIT: ważna informacja: efekt występuje tylko w Operze i dotyczy strzałki w górę. Sorry, ale nie sprawdziłem tego wcześniej w innych browserach. Ten post edytował youngCoder 12.01.2010, 20:53:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Na końcu obsługi zdarzenia (funkcji wywolywanej na zdarzenie) dajesz
Kod return false;
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 2 Dołączył: 8.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowałem tak, nie działa. Jak wspomniałem, tylko opera robi problemy :(
case 38: //up ac.selectOption(-1); return false; break; case 40: //down ac.selectOption(1); return false; break; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:51 |