![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Otóż dzisiaj postanowiłem zmienić na swojej stronie linki "nieprzyjazne" na przyjazne. Niestety tych pierwszych w ogóle nie indeksował google - zresztą co tu się dziwić, skoro podstrony były zakończone rozszerzeniem .jpg, .gif czy .png (tak, to hosting fotek). Aha, jeszcze dla osób niezorientowanych - budowa tego linku: domena.pl/image.php?img=numer_katalogu/numer_zdjecia.jpg Przyjazne linki stworzyłem następującą komendą:
Teraz, kiedy wchodzimy na "przyjazny link", wszystko jest w porządku. Jednak wpisując stary link (nieprzyjazny ![]() Próbowałem wdrożyć to przekierowanie na dziesiątki sposobów, niestety - bezskutecznie. Czy jest na forum osoba, która mogłaby mi pomóc? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 17 Dołączył: 2.04.2008 Skąd: z Zabrza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W stare zawsze można będzie wejść, ale możesz skorzystać z innej flagi, a mianowicie przekierowywać z tego adresu na inny - R zamiast L.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W stare zawsze można będzie wejść, ale możesz skorzystać z innej flagi, a mianowicie przekierowywać z tego adresu na inny - R zamiast L. Dzięki za odpowiedź. Nie wiem czemu, ale dziwnym trafem po zamianie flagi z L na R wszystko działa na odwrót tj. przekierowuje przyjazne linki na nieprzyjazne. Nie ważne, w każdym razie z tym problemem sobie poradziłem poprzez funkcję php - header (). Jednak teraz pojawiła się kolejna przeszkoda - plik .htaccess czyta tylko pierwszą linijkę kodu, która zamienia podstrony z rozszerzeniem .jpg na .html, dalsze pomija (gif->html, png->html, bmp->html):
Dodam, że sprawdzałem sytuację zamieniając rozszerzenie jpg na png itd. i zawsze skrypt wykonuje tylko pierwszą linijkę kodu, niezależnie od rozszerzenia. W czym tym razem leży problem? Ten post edytował Dytczak 13.01.2010, 06:16:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:13 |