![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam zrobić na informatykę stronę www, aby mieć 6, jednak musze ja zrobic do Piątku Znam HTML i troszke PHP ale bardzo szybko sie ucze i prosze nie podawajcie mi linkow do stron z DŁUGIMI kursami tworzenia stron Proszę o pomoc Potrzebuje info: 1. jakie kodowanie strony najlepsze? 2. jak stworzyć wyszukiwarkę - to będzie strona z torrent'ami - glownie z muzyka i filmami 3. jak dodawać do każdego dodanego pliku tagi 4. od czego zacząć ? ![]() Ten post edytował becom 12.01.2010, 16:23:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. UTF-8 / ISO-8859-2
2. SQL LIKE wystarczy 3. Użytkownik wpisuje oddzielone np. spacjami, potem rozdzielasz stringa na tablicę, foreach i zapis do bazy (relacja jeden do wielu). 4. W żadnym wypadku nie od wyglądu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie do sql like:
Aby wyszukac jakiś plik musi on być w bazie sql like?- Jego tagi musza być w sql like? Żeby stworzyc wyszukiwarke trzeba zrobić pole input tak aby generowało zmieną do odczytu z bazy sql? Jaka to zmienna? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolejny dzieciak przed zaliczeniem
![]() 6. nie bedzie ! Cytat Żeby stworzyc wyszukiwarke trzeba zrobić pole input tak aby generowało zmieną do odczytu z bazy sql? Jaka to zmienna? jesli tego nie wiem to skad my to mamy wiedziec ? Tworzysz sobie zmienna jaka ci przyjdzie do glowy i wsio. <input type="text" value="" name="pole" /> po stronie php: if($_POST['pole'] AND $_POST['pole']!='') { $twojazmienna = htmlspecialchars($_POST['pole']) $sql = "SELECT ..... where nazwa LIKE '%"'.$twojazmienna."%' .... } ciekawe czy wiesz co to SQL i LIKE - bo czegos takiego jak "SQL LIKE" jeszcze nie spotkalem -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 4 Dołączył: 16.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolego sam strony torrentowej nie zrobisz od zera to wymaga duzej wiedzy i umjejetnosci mozesz skorzystac z gotowego silnika jest dostępny w necie. potem mozesz go modyfikowac urozmaicac dodawac moduly sam robilem to swego czasu jak zaczynalem przygode z php
|
|
|
![]()
|
|
sam strony torrentowej nie zrobisz przeciez wystarczy zrobic tylko panel logowania i rejestracji, wyszukiwarke i dodawanie plikow a potem dodatki itp. Jestem w 6 klasie podstawówki i to nie musi być serwis bardzo rozbudowany, facet od informatyki nie umie zrobić panelu logowania i rejestracji Jak mu rok temu zrobiłem stronke to nie wiedział o co mnie zapytać - otworzył pare plików strony i zobaczył kod - nie wiedział co to jest UTF-8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że chodziło mu o mechanizm trackera, nie o same torrenty.
|
|
|
![]()
|
|
A jak myślicie czy lepiej zrobić strone z torrentami czy jakas inna? Najlepiej, aby przynosiła dochód
![]() ![]() Może serwis na którym można otworzyć własną stronę za darmo? typu eulotka.pl tylko byloby wiecej funkcji? |
|
|
![]()
|
|
1. Zrób coś innego. Nauczyciele są dziwni, i torrenty mogą się nie spodobać. Poza tym to raczej przerasta twoje możliwości. Jakiś prosty system newsów wystarczy.
2. Ty chcesz do końca tygodnia zrobić dochodową stronę? Lepiej zapomnij, szczególnie z twoim dotychczasowym poziomem wiedzy. 3. Co do serwisów, to są takie, nazywają się darmowe hostingi. Nie polecam żadnych wizytówek, osobiście za to bym nawet 4 nie dał. |
|
|
![]()
|
|
ok dzieki za rade
uświadomiłeś mi że faktycznie nauczyciel może mi nie dać 6 za torrenty bo sa w troche nielegalne |
|
|
![]()
|
|
BTW BitTorrent ani żadna inna sieć P2P nie jest sama w sobie nielegalna.
|
|
|
![]()
|
|
to wiem
dlatego napisałem "troche" - chodziło mi w pewnym sensie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:38 |