![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Mam problem. Wiem,że rozwiązanie jest na pewno banalnie proste ale ja już 2 dzień siedzę nad tym i nie wiem co robię źle.
Jest sobie <select> który wyświetla drzewo kategorii i newsów w nich zawartych. Wygląda to teraz tak: ![]() Jak widać zamiast pod każda z kategorii pokazać jej zawartość zapytanie pokazuje za każdym razem wszystkie artykuły ze wszystkich kategorii. Kod php tej sekcji wygląda tak :
To wyciąga kategorie. Wynik tego zapytania:
Następnie zrobiłem takie coś:
Kod html wygląda tak:
Możecie mi wytknąć co robię nie tak?? Ten post edytował kasior 12.01.2010, 23:29:45 -------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może nie pomogło. Jakoś nie mogę tego zastosować do mojego kodu i smarty. A kombinuję jak koń pod górę
![]() -------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Kod co tam podalem tworzy tablice na podstawie danych a nastepnie wyswietla info na podstawie tej tablicy.
Tablica generowana jest z identycznej struktury co u ciebie wiec nie wiem w czy masz problem. A jak juz bedziesz mial tablice to potem na spokojnie wstawisz ją do smarty. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Proszę bardzo. Tak wygląda kod po tym co mi dałeś. Nie wyświetla produktów niestety tylko kategorie.
Tego selecta zrobiłem po to,zeby coś widzieć. Zmienne smarty na razie zahaszowane. -------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]()
|
|
po pierwsze: sortuję po kategorii, dopiero potem po czyms innym
po drugie: nie masz wogole kodu, ktory buduje tablicę, wiec nie wiem jakim prawem ma ci to dzialac ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok. Wykminiłem. Może komuś się przyda.
I templatka : Ten post edytował kasior 12.01.2010, 23:28:23 -------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Wykminiłem. Zrobiłeś to w najgorszy z możliwych sposobów: zapytania lecą u Ciebie w pętli. Optymalne jak cholera ![]() Cytat Może komuś się przyda. Mam nadzieję że nie.Nie wiem czemu nie zastosujesz tego co ci podałem? Bo u mnie jest na czystym mysql_ a u Ciebie na PDO? No przecież musisz tylko zamienić pobieranie rekordów na PDO. A wiem, że umiesz robić pobieranie rekordów na PDO bo Twoje kody powyżej o tym świadczą.
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zrobić sobie tablicę po twojemu to nie problem. Problem jest potem, kiedy trzeba to wywalić do Smarty. Najwięcej czasu zajęło szukanie sposobu właśnie na to.
Masz pomysł to pokaż. Zależy mi na tym, żeby to optymalnie chodziło. Ten post edytował kasior 13.01.2010, 14:27:30 -------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]()
|
|
całą tablicę przypisujesz do smarty poprzez assign_by_ref a następnie w smarty przelatujesz po niej analogicznie jak ja to robilem w czystym php.
|
|
![]()
|
|
No ok. Popróbuję. Thx Nospor za porady
![]() ![]() -------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:38 |