![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam dwie tabele
nazwy pól są czysto poglądowe bo nie pamiętam jakie są w bazie chodzi mi tylko o wyjaśnienie jak mam zadać zapytanie klienci klientid|imie|nazwisko i reszta ale to juz nieważne druga sprzedaz ids|klientid|nazwa_towaru| i chce zadać zapytanie tak aby wyświetlili mi się wszyscy którzy coś kupili ale np jak kupili dwie rzeczy to żeby wyświetlili się tylko raz jak zadać zapytanie
po takim zapytaniu wyskakują mi wszyscy którzy coś kupili ale jak kupili 10 rzeczy to wyskakują 10 razy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
uzyj group by
Wiecej info w manualu mysql -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki nospor. A teraz już ostatnie pytanie da się zrobić tak aby to zapytanie zwracało ostatnią datę zakupu powiedzmy że ktoś kupił 10 rzeczy i chce widzieć kiedy był ten ostatni zakup sroki powinienem napisać o tym w pierwszym pytaniu ale jakoś zapomniałem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 03:03 |