![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiadam kod JS, który wczytuje w Diva tabelę. Dokladnie to po kliknięciu sortuje ją wg nr klienta, daty lub miasta.
Po wczytaniu strony startowej czyli zobaczklp.php wszystko jest ok. Po kliknięciu na Sortuj wg daty, w miejsce tabeli wczytuje się zobaczklpd.php oto kod tego skryptu:
Po wczytaniu tej tabeli sortowanie przebiega ok, ale niestety nie ma polskich znaków... kod JS:
Nie wiem juz co zrobić nie działa zmiana kodowania ani set names... Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 40 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Kobiernice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myslq_query przed głównym zapytaniem z Set Names utf-8 (latin utf albo co tam masz w bazie)
Kodowanie plików i meta się zgadzają? Może dodaj w pliku *.php Ten post edytował Armstrong 11.01.2010, 19:42:36 -------------------- // NOPE
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po dodaniu do plikuheader('Content-type: text/html; charset=kodowanie'); to znaczy np.header('Content-type: text/html; charset='utf-8');
wyskakuje błąd, że takie dane zostały już wysłane... jeszcze mam pytanie co to znaczy "przed głownym zapytaniem"?? ja to dodaje po połączeniu z bazą w pliku zobaczklpd.php może tu jest błąd? acha i jeszcze jak zmienie na głownej kodowanie na na uft-8 to zamiast Łódź wyświetla Łód? i w sumie w phpAdmin zamiast Łódź wyświetla Łód jeszcze zauważyłem że <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"> nie daje żadnych efektów mój header, który działa (ale tylko na pierwszej stronie) wygląda tak:
dodam że w bazie mysql porównywanie napisów to latin2_general_ci... być może jest to istotne. Ten post edytował neo1986kk 11.01.2010, 22:26:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 40 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Kobiernice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To daj iso jako kodwanie i plik zapisz w ansi
Ten post edytował Armstrong 12.01.2010, 10:05:01 -------------------- // NOPE
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:54 |