![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanie jak zrobić aby wywołać daną funkcję po pojawieniu się jakiegoś elementu? Tzn mam strone, na dole której jest jakiś DIV. Chcę aby po przescrollowaniu strony na dół i pojawieniu się tego DIV'a wywołana została jakaś funkcja. Chodzi o to, że mam jakiś element, który mocno obciąża ładowanie strony, a nie chcę by był ładowany za każdym razem, a tylko wtedy kiedy się pojawi na ekranie. Z góry dzięki za odp. -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj jakiegoś preloadera dla obrazków i innej treści, np. jest wtyczka dla jQuery http://flesler.blogspot.com/2008/01/jquerypreload.html lub http://www.mattfarina.com/2007/02/01/prelo...ges_with_jquery.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Generalnie w projekcie nie używam jQuery.
To co chcę zrobić jest ze względów wydajnościowych i z oczywistych powodów nie chcę includować jQuery. Znacie inny sposób lub wiecie jak to jest tam zaimplementowane? BTW. W sumie to nie widzę tam odpowiedniego do tego polecenia? -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo mi sie podoba Twoje podejsce w odniesieniu do zewnetrznych bibliotek i tylko dlatego probuje ci pomoc i o ile Cie dobrze zrozumialem to mysle ze potrzebujesz w pierwszej kolejnosci zdarzenia z poziomu window ktore zmodyfikuje dom a jak tylko skonczy to wykona porzadana funkcje... posataraj sie schodzic w dol i nie zmuszaj aplikacji do wychodzenia do window....
-------------------- Czy sprzedal sie juz czy dopiero ma? Oto pytanie, ktore stawiam wam. A czemu gdy byl, to nic tylko spal? Ze mna co lubie go gadac nic nie chcial. A czemu to gra, a tamtego nie. Chyba nas wszystkich nic nie szanuje. Jaki byl kiedy pil? Jaki byl kiedy gral? Czy to ten czlowiek sam czy moze rozni dwaj?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:49 |