![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem. Podaną poniżej stronę przerobiłam pod stronę szkoły, tzn. graficznie, opierając się na gotowym css, ale nie wiem jak wycentrować stronę, nie udaje mi się zwłaszcza pod mozillę. Problem mam jeszcze z dostosowaniem tekstu do przeglądarek. To znaczy ładnie wygląda oprócz IE 6 a tę jeszcze dużo ludzi posiada. Czy możecie mi pomóc??
http://www.templatemo.com/preview/templatemo_043_restaurant |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
to chyba zlego linka dales
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie. To ta strona. Nie chiałam wklejać całego kodu css i html. Nie wiem po prostu co gdzie wpisać żeby w mozilli była wycentrowana. Poniżej tej strony jest do ściągnięcia cały folder z kodami.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale szablon z tego linku, który podałaś jest poprawnie wycentrowany
![]() swoją drogą:
|
|
|
![]()
|
|
A czy macie jakiś pomysł żeby dobrze wyglądała w IE 6? Lekko schodzi na prawo...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: Janów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tez kiedys nie moglem wyśrodkowac strony pod IE uzywalem powyzszych rad typu text-align, margin: auto; neistety nic nie dzialalo wiec wepchalem calą stronę w <center></center> i gra -- podobno tak sie nie robi ale who cares:P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Lekko schodzi na prawo... W IE jest problem podwójnego marginesu. Utwórz CSS dołączany warunkowo i podaj w nim nową wartość dla IE. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Problem w tym, że nie potrafię tego zrobić. Wiem jak pracować na gotowych szablonach, ale sama już nie potrafię zrobić tego o czym piszesz...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sekcji HEAD Twojego dokumentu dodaj:
Następnie utwórz plik style_ie.css i tam podaj wartości dla IE. Jeżeli nie wiesz jakie wartości tam masz wpisać to proponuje jednak zapoznać się z podstawami CSS http://kurshtml.boo.pl i tam wszystko ładnie jest opisane. Wystarczy trochę chęci. A jeżeli jesteś leń to pokaż te kody na www.wklej.org i postaram się to zrobić. ![]() -------------------- Style do MyBB za SMS
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sekcji HEAD Twojego dokumentu dodaj:
Następnie utwórz plik style_ie.css i tam podaj wartości dla IE. Jeżeli nie wiesz jakie wartości tam masz wpisać to proponuje jednak zapoznać się z podstawami CSS http://kurshtml.boo.pl i tam wszystko ładnie jest opisane. Wystarczy trochę chęci. A jeżeli jesteś leń to pokaż te kody na www.wklej.org i postaram się to zrobić. ![]() Koleżanka mówiła o IE6... Ehhh: marzena27, tutaj masz poprawny komantarz warunkowy tylko dla IE6.
Poza tym, strony w CSSie środkuje się za pomocą
dla elementu nadrzędnego (kontener, wrapper, jak to nazwiesz). Pozdrawiam -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast korzystać z drugiego dołączonego stylu css, korzystam np. z takiego zapisu:
Kod #test{ margin: 20px 0px 20px 0px !important; margin: 10px 0px 10px 0px; } Ogólnie to tylko przykład. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast korzystać z drugiego dołączonego stylu css, korzystam np. z takiego zapisu: Kod #test{ margin: 20px 0px 20px 0px !important; margin: 10px 0px 10px 0px; } Ogólnie to tylko przykład. Setki artykułów napisano już o tym, że lepiej jest używać osobny arkusz dla IE. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:35 |