![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak odnieść się do diva znając tylko jego parametr CSS? Np. coś na wzór $('div[height=10]') ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 10 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z div[height] sie chyba nie da, bo ten atrybut musialby byc zdefioniowany w elemencie, nie w CSS.. pozostaje petla:
Ten post edytował fleshgrinder 11.01.2010, 12:25:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, rozwiązanie z eachem na pewno nie jest wydajne.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 10 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie jest, ale czy jesli jQuery musialoby zrobic dokladnie te sama robote, z tym ze bylaby do tego jedna komenda, robiloby to jakas roznice?
![]() wydaje mi sie, ze jesli nie masz wprost podanego id, klasy, czy jakiegokolwiek innego atrybutu, a jedynie jakas wlasciwosc CSS nadana bezposrednio (style=""), to jedynym wyjsciem bedzie pobieranie kazdego kolejnego diva i sprawdzanie tej wlasciwosci. ew. przychodzi mi na mysl cos takiego: przy tworzeniu elementu lub nadawniu mu wysokosci, dodaj mu odpowiednia klase, np. <div class="costam cotam height10"></div>, a pozniej juz standardowo wyszukuj za pomoca jQuery $('.height10'). niezbyt to piekne, ale byc moze wydajniejsze ![]() |
|
|
![]()
|
|
ew. przychodzi mi na mysl cos takiego: przy tworzeniu elementu lub nadawniu mu wysokosci, dodaj mu odpowiednia klase, np. <div class="costam cotam height10"></div>, a pozniej juz standardowo wyszukuj za pomoca jQuery $('.height10'). niezbyt to piekne, ale byc moze wydajniejsze ![]() A kto Ci powiedział, że ja tworzę ten element? On już jest. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:53 |