![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 8.02.2004 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaczynam sie bawic wyrazeniami regularnymi i chce wyciagnac ze stronki kod zrodlowy ktory jest pomiedzy DIVami mam cos takiego :
wynik : Kod Notice: Undefined offset: 0 in \test2.php on line 6 Notice: Undefined offset: 1 in \test2.php on line 10 jakies rady ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 8.02.2004 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli to ma naprawde znaczenie to podam , ale chyba nie wplywa na to jaki kod html jest wewnatrz DIVa ... standardowe tabele.
nie wiem jak to zapisac zeby wybrac zawartosc powmiedzy <div class="leftcolumn"> kod HTML </div> Jest to pewnie banalne rozwiazanie ale jak na poczatek przygod z wyrazeniami regularnymi to nie moge sobie poradzic (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
#<div class="leftcolumn">(.*)</div>#i
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
SOA#1 Dziwne, u mnie działa.
No ten przykladzik tez mi dziala , ale jak pobieram stronke to juz nie dziala pomimo ze ten div jest taki sam ;/ nie czaje Podam wszystko dokladnie moze cos mi sie kreci w glowce ;/
Nawet jak zrobie To wywala mi pusta tablice po print_r ... OCB (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował Kruq 11.01.2010, 00:49:21 |
|
|
![]()
|
|
bo są tam znaki nowych linii, w dodatku pierwsze zamknięcie diva jest zaraz na początku.
Ogólnie mały problemik. (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) |
|
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 10 Dołączył: 2.02.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to obejść odpowiednio zliczając ile jest otwieranych divów poza tamtym divem - explodujesz po "<div> zliczasz kawałki, aż wystąpi kawałek zawierający </div> - później na tej podstawie będziesz wiedział ile divów połączyć w jeden.
Trochę to zagmatwane, ale jak się zastanowisz, to osiągniesz to czego potrzebujesz (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Łatwiej jak jest coś charakterystycznego poza tym krańcowym divem, wtedy możesz to dołączyć do wyrażenia reg. na samym końcu. PS. Nowe linie możesz wyciągać czymś takim: <div>(?<tekst>(.|\s)*)</div> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 2.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może wystarczy to:
|
|
|
![]()
|
|
no nie do konca , bo pobierasz tylko ze znacznikow <h1> a mi chodzi o cala zawartosc <div class="leftcolumn">,
tzn te tabelki co tam sa .. :Dwiec troszke kombinowania przedemna bo widze, ze nie ma za bardzo pomyslow (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował Kruq 11.01.2010, 22:22:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 2.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może to Cię urządza:
|
|
|
![]()
|
|
no i elegancko ... wykorzystałem Twój pomysł, troszkę przerobiłem go i wyłuskałem ze strony to co mi potrzebne tzn dwie tabele ze statystykami z meczu :-)
Dzięki wielkie ... Jeszcze jedno pytanko ... odnośnie [\s] co to robi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ? Ten post edytował Kruq 13.01.2010, 02:10:43 |
|
|
![]()
|
|
Ciężko poszukać?
http://pl.php.net/manual/en/regexp.reference.backslash.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:33 |