![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 23.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę wysyłać raporty przy pomocy funkcji mail(), dlatego też pobierając dane z bazy danych nie wyświetlam ich od razu tylko doczepiam do zmiennej, mniej więcej w ten sposób (Nagłówek tabeli i koniec tabeli są zdefiniowane poza pętlą.):
Niestety nie za bardzo wychodzi mi utworzenie tej zmiennej - (składa się ona z ok. 30 wierszy x 7 kolumn), nic się nie wyświetla; a próbuję umieścić echo zarówno w pętli jak i poza nią. Dodam, że taki sam raport bez problemu udaje się wygenerować używając komendy echo. Na czym polega mój błąd? Czy zmienna jest zbyt duża? Jeśli tak to w jaki sposób można takie raporty wysyłać mailem.. Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
włącz error_reporting(E_ALL); bo z tego co napisałeś to trudno coś wywnioskować ;]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 2 Dołączył: 22.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
30 x 7 (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) 210 zmiennych (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
zamiast robić $zmienna=$zmienna+"coś tam" to stosuj $zmienna .= "coś tam", tylko przy pierwszym przypisaniu zastosuj $zmienna = "coś tam" Zamiast pracowicie zamykać ciąg, wstawiać zmienną, otwierać ciąg ponownie i tak w kółko, zmienne możemy wstawić bezpośrednio w tekst, a parser PHP zamieni je na odpowiednie wartości.:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 23.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, ale mi glupio - zadnych error nie ma, to wina zle skontruowanego zapytania.
Przepraszam i dziekuje za podpowiedzi jak poprawnie programowac. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 19:26 |