![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chcę użyć sesji do przechowania zmiennych. Tyle że te zmienne mają przybierać wartości uzależnione od klikniętego odsyłacza. Przykład: <a hfer="link">klikacz1</a> - tu zmienna ma przybrac wartosc klikacz1 <a hfer="link">klikacz2</a> - tu zmienna ma przybrac wartosc klikacz2 <a hfer="link">klikacz3</a> - tu zmienna ma przybrac wartosc klikacz3 wpisując to w postaci: <a hfer="link"><? $_SESSION['klik']="klikacz1"; ?>klikacz1</a> <a hfer="link"><? $_SESSION['klik']="klikacz2"; ?>klikacz2</a> <a hfer="link"><? $_SESSION['klik']="klikacz3"; ?>klikacz3</a> zmienna zawsze będzie miała wartość klikacz3. Jak to uzależnić od wyboru, żeby zmianna zapisywała się dopiero w momencie kliknięcia. Ten post edytował TheArt 10.01.2010, 16:17:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 25.03.2009 Skąd: Pionki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy o to chodzi ale ja bym to zrobił tak:
<a href="link.php?act=klikacz1">klikacz1</a> <a href="link.php?act=klikacz2">klikacz2</a> <a href="link.php?act=klikacz3">klikacz3</a> I na podstronie dał coś takiego: <? ... // jakiś tam kod wcześniej w tym session_start(); $_SESSION['klik'] = $_GET['act']; ... // cd. kodu ?> -------------------- Organizujesz konkurs? Chcesz coś wygrać? Wejdź na www.e-Konkursy.info :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:03 |