![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam sie nad przeprowadzka do Warszawy. Nasluchalem sie jednak roznych opowiesci na temat tego ze jest to najdrozsze miasto w Polsce. Mam wiec prosbe do osob mieszkajacych lub studiujacych w Warszawie o podanie jakichs widelek cenowych - ile miesiecznie nalezy wydac w Warszawie
![]() Wiem ze pytam dosc ogolnie, zadowole sie tez ogolnymi odpowiedziami. Nie chodzi mi tez o aptekarskie wyliczenia (z groszami), tylko jakies widelki. Z gory dziekuje -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeprowadziłem się tam na jakiś czas i powiem tak: ceny w sieciach typu biedronka, tesco, kerfur, real itd... są takie same wszędzie, czyli na rzeczy spożywcze nie wydasz więcej niż w innym miescie.
Za to za mieszkanie zapłacisz więcej. WYnajem pokoju o normalnym standardzie to jakies 800-1000 + opłaty. Więcej też wydasz na transport (chodź transportem publicznym nie tak dużo - karta miejska to 60 zł). Więcej zapłacisz za piwo w pubie. Więcej zarobisz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Więcej zapłacisz za piwo w pubie. To zależy gdzie. Ja ostatnio byłem w fajnym pubie, miła atmosfera, można coś przekąsić i piwo za 5zł (dobre, czuć że nie rozrabiają z wodą). Koszt wynajmu mieszkanie jest wyższy niż w innych miejscowościach (popatrz sobie np. na otomoto.pl dzielnice takie jak Targówek czy Tarchomin tam są niższe ceny bo to obrzeża, ale dojazd to żaden problem). Warszawa jest może i droższa, ale daje większe możliwości. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mieszkam od 2,5 roku w warszawie.
- mieszkanie 60m2 ( 3 pokojowe ) na mokotowie dziele z 3 osobami wychodzi po 700pln w tym internet - karta miejska dla studenta ok 40pln - jedzenie to wiadomo zależy co i w jakich ilościach, ceny jedzenia w sklepach to też różnie pod moim domem dość drogo ale po drodze mam market w którym kupuje. A reszta rozrywki to wiadomo jak jedzenie zależy ile i gdzie. Średnio piwko to ok 8pln no ale są miejsca gdzie jest za 5 a są gdzie jest za 15. W pierwszych miesiącach chodziłem z kolegami do "Remontu" na piwne wtorki. Wejście 10pln ale browar do oporu za free ![]() Nie wiem co mógłbym pominąć, to takie podstawowe informację. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuję bardzo za wszystkie opinie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli potencjalnie pracowac bedziesz w luzniejszych porach (programisci czesto tak maja, ale nie jest to regula) to moze rozwaz chocby mieszkanie w jednej z podwarszawskich miejscowosci - Pruszkow/Wolomin/Brwinow/Piastow/Marki. dojechac czesto mozna pociagiem do centrum miasta szybciej niz 3 autobusami np. z Tarchomina. No i taniej o wiele.
-------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
ja dwa lata mieszkam w Wesołej, niedaleko SKM'ki. Wynajmuję 50m2 za 1000+opłaty. Pociągiem do centrum 25 minut. Polecam:)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mieszkam od Lipca 2009 w Warszawie, w śródmieściu.
Kawalerka 30m2 - 1500zł/miesiąc (Mieszkam z dziewczyną) Karta miejska (studencka) 90zł/3 miesiące Jedzenie kupuje w Tesco lub Real. Sklepy osiedlowe są drogi. Nie polecam kupować w Carrefour, strasznie drogo. Obiad na mieście ok, 20 - 30zł. Polecam szwejka na Marszałkowskiej (ceny są ok i jedzenie bardzo dobre) Ceny w hipermarketach różnią się od tych w innych miastach. Ceny np. w Saturnie w centrum (Złote Tarasy) są droższe niż w Saturnie w Arkadii. Ubrać się można w miare tanio, dużo jest promocji i wyprzedaży. Piwo w barze/pubie - ok 10zł. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:14 |