![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$tablica = array('2008', '2009', '2010');
for ($i=0; $i<count($tablica); $i++) { $sql = "SELECT * FROM '$tablica[$i]'.dok"; } Sprawdź składnię zapytania bo może się nie zgadzać -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
UNION?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
amii ok ale tu musimy znać początek nazwy (a w sumie to już całą nazwę) tabel a mi chodzi o coś w stylu *
może inny przykład: edqwqadok 112312dok csd32deefdok ... i ma odczytać wszystkie tabele w bazie które kończą się na "dok" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co kojarze to się nie da tego zrobić normalnym zapytaniem, ale mogę się mylić.
Musiałoby to być coś podobnego do REGEXP tyle, że to nie działa w miejscu wpisywania tablic, a nic innego mi nie przychodzi do głowy. Za pomocą kodu php możesz to robić w ten sposób:
Ten post edytował bastard13 9.01.2010, 21:26:32 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób pętlę wewnętrzną w której odczytasz dane z pierwszej tabeli, a następnie pętla zewnętrzna zmieni numer tabeli i odczytasz następną tabelę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat i ma odczytać wszystkie tabele w bazie które kończą się na "dok" Skoro są to tabele o takiej samej strukturze, to dlaczego nie trzymasz danych w jednej różnicując je przez inny warunek? Trochę to dziwne rozwiązanie... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
erix
bo z tego co doczytałem to baza ma ograniczoną ilość danych więc po 10 latach może się nie zmieścić oraz chyba długo będzie trwało przeszukanie takiej bazy. czy się mylę ![]() Bo jak się mylę to nie ma tematu. Ten post edytował harbii 11.01.2010, 21:18:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/full-table.html
To na temat wielkości bazy. 2T chyba Ci na razie wystarczy:) A za 10 lat z pewnością ich wielkość się zwiększy. Co do przeszukiwania, jeżeli będziesz miał wszystko w jednej bazie to robisz tylko zapytanie do bazy i wyświetlenie danego wyniku. Jeżeli to podzielisz na parę baz to będziesz musiał dorzucić do kodu, przed wysłaniem zapytania, jakieś sprawdzenie, żeby wiedzieć, w której bazie masz szukać. Które zadziała szybciej? To już zależy od wielkości bazy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
bastard13
ok ![]() Przekonałeś mnie,może faktycznie martwię się na wyrost. dzięki za pdp |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:37 |