![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Pisze do was ponieważ chcialbym sie dowiedziec jakie oprogramowanie jest najlepsze pod Windows xp. Dodam ze zainstalowalem IIS z plytki windowsa zainstalowalem Apache i PHP. Problem w tym ze po napisaniu w notatniku np: <?php phpinfo(); ?> i zapisaniu go w folderze inetpub > wwwroot jako 'test.php' Probuje otworzyc ten plik w przegladarce http://localhost/test.php. wyskakuje mi 'Nie można znaleźć tej strony' Czego to jest wina? złego oprogramowania? starego oprogramowania? lub moze zla kolejność instalacji? Juz sam nie wiem.;/ PS MAm ksiazke PHP PROGRAMOWANIE GIER od poczadku ide krok po kroku i nic mi nie wychodzi ;/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdecyduj się. Albo IIS, albo Apache. Jeżeli dopiero zaczynasz, to zainstaluj już jakiś gotowy serwer (?) typu Webserv, wamp
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiedzialem ze iss i apache nie graja ze soba. Nie mam zainstalowanego Webserv.
Wiec zainstalowac w kolejnosci Webserv, iss, i php ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
webserv (krasnal) ma już wszystko, więc nie musisz instalować iss, ani php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Albo Webserv, albo IIS. Na jednym porcie może nasłuchiwać TYLKO JEDEN proces serwera; chyba że drugi demon będzie na innym.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:06 |