Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Dlaczego programiści PHP to nie programiści?, Albo: Dlaczego programiści PHP nie istnieją?
varez

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Chciałem już wcześniej rozpocząć tu taki wątek, ale jakoś tak wyszło, dopiero ten wykop (o tym poźniej, gdyż wykop tylko zbliżony do mojego tematu) spowodował, że zdecydowałem się napisać.

Otóż w naprawdę wielu miejscach (na forach/blogach, szczególnie gdy ktoś ma problem ze skryptem, bądź na pytanie odpowiada, że jest programistą php/programuje w php, a także na uczelni, prowadzący zajęcia z c++ pytał kto cokolwiek programował (nie zgłosił się nikt oprócz mnie ale o tym także później), ja jako że polizałem w życiu tyle języków programowania no to niechętnie (glupio samemu) podniosłem ręke i powiedziałem, że w php robię, na co prowadzący zareagował śmiechem i powiedział, że php to nie programowanie (ale on akurat robi się za mózga, a jest dosyć tępy^^)) spotkałem się z tym, że takiego człowieka, "programistę php" się wyśmiewało, często coś wspominając o "prawdziwych językach programowania" itd.. W sumie chyba nawet na tym forum ktoś coś takiego kiedyś napisał (ale mogę się mylić)..

No ale... Zawsze jest zarzut, nigdy nie ma wytłumaczenia. Nie próbowałem przejść na "wyższe" języki programowania, bo przy php zatrzymała mnie praca, może wtedy by mnie oświeciło?

A więc podsumowanie: o co chodzi?

(a teraz to na później - faktem jest też, że ludzie nie potrafią programować w ogóle, za to lubią się chwalić, i wysyłać swoje durne CV, którym się ośmieszają prawie jak panny na naszej-klasie.. Myślicie, żeby założyc osobny temat dotyczący braku umiejętności programowania a wpychaniu się na miejsca pracy itd?)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie
2 Stron V  < 1 2

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.06.2026 - 09:21