![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Korzystam z frameworka ZEND 1.9. Mam problem. Stworzyłem helpera który ma mi odpalać TINYmce. Pojawia mi się problem z wolnym miejscem pamięci. Nie wiem dokładnie o co chodzi.
Oto co otrzymuję:
Kiedy w php.ini zwiększam wielkośc memory_limit (obecnie: 286M), to ciągle pojawia mi się ten błąd. Jak mogę sobie z tym poradzić? Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Problem nie leży na pewno w TinyMCE, bo on nie ma nic wspólnego ze skryptami serwera oprócz wypluwania kodu.
Uaktualnij PHP do najnowszej wersji; jeśli problem się powtarza, podaj wersję i system. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
System Linux. Ver. Php 5.3
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Z paczek, czy ręcznie kompilowany? Jeśli z paczek, to skompiluj samodzielnie.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Przecież TinyMCE to client-side. Jedyne co po stronie serwera jest robione to ewentualne przetwarzanie kilku jego plików i konfiguracja pluginów (świetny materiał wyjściowy dla kombinacji z katalogiem "root" dla TinyBrowsera ). Problem jest zapewne nie w TinyMCE, ale bibliotece GD (jeśli jej używasz), bo potrafi ona być nieraz "cichym" winowajcą. I powiedz co dokładnie się w tej linii 15 owego helpera Formtext dzieje. Może załączasz lub przetwarzasz tam coś. lub wcześniej coś robisz i nie zwalniasz pamięci przez co skrypt się wywala.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:10 |