![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem poczatkujacym w php dlatego też mam maly problemik z moja ankieta, a mianowicie gdzies popelniam maly błąd i nie wiem gdzie i nie chce mi zapisywac danych do ankiety!
Czy moze ktos doswiadczony cos podpowiedziec? bo juz na wiele sposobo próbuje. Poniżej kod:
no i rzecz jasna dane maja być zapisane do pliku ankieta_danych.txt ustawione na chmod 777 Ten post edytował brandon65 7.01.2010, 13:27:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
No to sam zobacz że forum wywala Ci byka przy kolorowaniu składni (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
$imie = (empty($_POST['imie'])) ? 'nie podano' : trim($_POST['imie]); Brak zamknięcia: Masz: $_POST['imie] Ma być: $_POST['imie'] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No działa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
no ja akurat pisze to w notatniku i nic mi nie wyświetla. Jaki jest dobry program do pisania w php, bo to mogłoby mi ułatwić trosze nauke w php (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) p.s. jeszcze takie pytanie, co należy wpisać <INPUT type="int" name="wiek" value="wpisz wiek" maxlength="25" /> w miejsce int, aby wiek był wpisywani liczbowo, a nie tekstowo? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Jest temat o edytorach , poszukaj.
Co do input to przeczytaj jakiś kurs... |
|
|
![]()
|
|
no jak dla mnie to forum powinno być od tego, aby jakoś szybko móc podpowiadać, a nie tylko i wyłącznie odsyłać do google...
zazwyczaj problem jest błahostkowy tj. w moim przypadku, że brakowało zwykłego głupiego apostrofu i już nie chciało się kompilować, a ile nad tym godzin spędziłem to... dobrze ze thek był życzliwy i udzielił cennej informacji, bo zapewne kolejne godziny bym spędził na poszukiwaniu tego błędu. a co do kolejnego mojego pytania to już sobie odpowiedziałem, a właściwie znalazłem i odpowiedź brzmi (dla tych co nie wiedzą) input='number' |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 00:09 |