![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dzisiaj życie mnie zmusiło do zastosowania klasy SubForm. Do momentu gdy uzywałem Zend_Form wszystko było ok. Elementy mogłem generowa c przy pomocy ViewScript. Przykłądowy plik widoku generujący element 'input'
Jednak gdy zastosuję Zend_Form_SubForm (/Zend/View/Helper/FormText.php) powstaje problem. Niestety helper formText który tworzy mi kompletnego imputa nie uwzględnia subformów (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Co o tym myślicie, jak można to poprawnie użyć aby pole nazwa pola input było tworzona tak jak powinna ? EDIT: Oto co mi przyszło do głowy: W każdym pliku widoku viewScript dodałem taki oto kod:
I w ten sposób atrybut name jest generowany poprawnie w elementach formularza. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jedynym warunkiem jest tutaj aby formularz mial w nazwie słowo 'subform'. Zastanawiam się czy to jedyne rozwiązanie? I w ten sposó poprawnie generuje pole name w elementach input Ten post edytował Sajrox 7.01.2010, 11:52:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:57 |