![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2004 Skąd: Łomża City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Pytanie umieściłem tu, ponieważ to jest chyba najlepsze na to miejsce. Posiadam taki kod:
Kod <frameset frameborder=0 framespacing=0 rows="115,*"> Jak go zmodyfikować, żeby pojawił się scroll, który przesuwa całą zawartość(3 ramki) a nie jedną. Czy nie będę musiał skorzystać z include? Jeśli tak to proszę o jakiś przykład. Z góry dzięki.
<frame scrolling=no noresize name="LOGO" src="logo.php"> <frameset frameborder=0 framespacing=0 cols="150,*"> <frame scrolling=no noresize name="MENU" src="menu.php"> <frame scrolling=no name="STRONA" src="index2.php" target="_self"> </frameset> </frameset> Pozdrawiam. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym dal wszystko do indexu z iframe-em 100% x 100% (ew. frameset)
i zaimportowal -plik o ktorym mowisz. wtedy przewijać się będzie index, a nie ta strona podzielona na framy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2004 Skąd: Łomża City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:] Dzięki, zrobiłem z IFRAME i jest prawie ok. Prawie, bo nie wiem jak to tego zrobić normalnie... hm jak to wytłumaczyć........
To są 3 ramki(iframe) : 1. width=100% height=100 2. width=150 height=100% 3. height= ![]() ![]() Kod |--------------------------------|
| 1 | |--------------------------------| | | | | | | | | | | 2 | 3 | | | | | | | | | | | | | ________________________ Ile tu trzeba dać WIDTH'a żeby 3 ramka przy obu rozdzielczościach (1024x768) i (800x600) nie przekraczała ekranu w poziomie, a ile Heihgta by pionie była pokazana cała strona(pokazana jest tylko część, nawet przy 100%). Już sam się pogubiłem, w dodatku ten obrazek na górze źle się pokazuje. (może jest na to inny sposóB)? Chodzi mi o jakąś uniwersalną wielkość, ale nie może to być 100%, ponieważ to wychodzi poza ekran. Jeśli nie wyjaśniłem się zbyt jasno, to mówcie, postaram się lepiej sprecyzować, albo najwyżej wyślę pliki ![]() Z góry dzięki za odpowiedź[/code] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Już jest ok. Postawiłem na <div>'y i to jest w index.php --- tak dla ciekawych zacytuję kawałek kodu
![]() Kod <div style="position:absolute; top:1px; width:100%; height:100px;"><? include("logo.php"); ?></div>
<div style="position:absolute; top:101px; left:1px; width:150px; height:100%;" onMouseOver="window.status='Menu'" onMouseOut="window.status=''; return true"> <? include("menu.php"); ?> </div> <div style="position:absolute; top:101px; left:151px;"> <? $p=$_GET['p']; switch ($p) .... case 1: include ("strona.php"); break; ... ?> </div> Zmienna leci po pliku index.php , czyli np. index.php?p=1 ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:27 |