![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chociaż podobnych tematów było już wiele nie znalazłem odpowiedzi na kilka problemów Mam duży plik (konkretnie plik exportu KDU programu Płatnik) otwieram go -fopen i w pętli odczytuję wiesz po wierszu przy pomocy fgets Moje pytanie brzmi: Jak najprościej zmianić(nadpisać) odczytany wiersz np ze środka pliku Jak usunąć taki wiesz, oraz jak dodać nowy (w środku pliku) Czy pozostaje mi tylko czasochłonne sprawdzanie (np:w warunku) każdego wiersza i ewentualne przepisywanie go do nowego pliku? Bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy pozostaje mi tylko czasochłonne sprawdzanie (np:w warunku) każdego wiersza i ewentualne przepisywanie go do nowego pliku? - niestety tak, dla np. 10k wierszy nie powinno być problemu, przy większej ilości może mulić. Wtedy trzeba podzielić plik na mniejsze lub użyć bazy danych - wrzucić do niej plik i dokonać edycji.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:00 |