![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zrobiłem prosty system lgowania do panelu admina na stronie tylko napotkałem dziwny problem. Logowanie nie działa pod IE i Operą. Działa pod FF, Safari i Chrome... Co może być przyczyną takiego dziwnego działania jeśli skrypt w PHP i tak jest wykonywany po stronie serwera...
Fragment formularza logowania:
i plik main.php
To, że coś nie działa pod IEsyfem to mogę zrozumieć, ale pod Operą... Jeśli wiecie jak to obejść to proszę o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Fragment formularza logowania: ja tu żadnego formularza nie widzę... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło ogólnie o plik, gdzie znajduje się formularz... wiadomo, że chodzi o inputy... Jeszcze raz posyłam tym razem cały formularz:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz włączone short_tagi, że wystarczy Ci <form name="form" method="post" action="<? echo $PHP_SELF; ?>"> zamiast <form name="form" method="post" action="<?php echo $PHP_SELF; ?>">
Napisz jeszcze co znaczy, że nie działa, nie wysyła, widzisz pustą stronę? Włącz error_reporting E_ALL i display_errors 1 // edit i usuń tłumienie błędów. // edit2 nie podoba mi się to: $rezultat = mysql_query("SELECT * FROM usery WHERE login='" . $user . "' AND pass='" . $haslo . "'") or die(mysql_error()); zamień na:
Ten post edytował darko 6.01.2010, 18:48:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 13.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na końcu dopisz jeszcze:
No i nie masz w skrypcie zakończenia buforowania, mianowicie: Czy to coś da - nie jestem pewien, opisz lepiej swój problem to może ktoś jeszcze wpadnie na jakiś pomysł. Ten post edytował Walian 6.01.2010, 18:53:20 |
|
|
![]()
|
|
Witam ponownie, wyłączyłem maskowanie błędów, włączyłem error_reporting i cisza... nie działa dalej...:/ Ale chyba wiem gdzie jest błąd... tylko nie mam zbytnio pomysłu żeby go rozwiązać...
Nie wiem jak to możliwe, ale jak zrobiłem echo tej zmiennej to IE i Opera nic w nich nie widzą i dlatego skrypt wogóle nie wykonuje tego co jest w środku
Może to przez to, że guzik wysyłania jest obrazkowy... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 40 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Kobiernice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wypisz całą tablicę POST
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zamiast image zrobić zwykły submit i go ostylować w CSS. Z tego co wiem to właśnie image sprawia problemy w niektórych przeglądarkach.
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
~Blame ma rację.
Wszystkie pomysły na poprawę sytuacji po stronie PHP (serwera) są pozbawione sensu, bo przeglądarka nie ma tu nic do rzeczy. Dodaj zdażenie
na tym buttonie, bo problem leży po stronie klienta, a nie serwera (PHP). Albo tak, jak sugeruje ~Blame, daj zwykłego submita. Ten post edytował blooregard 7.01.2010, 09:11:08 |
|
|
![]()
|
|
Witam ponownie. Przerobiłem przycisk na zwykły button i ostylowałem go w CSS i działa już teraz we wszystkich przeglądarkach;) Jednak najprostsze rozwiązania chyba są najlepsze...
Dzięki za pomoc, pozdrawiam, Ł |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:47 |