![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, troszkę szukałem ale nie mogłem znaleźć więc chciałem zapytać się fachowców czy jest taka możliwość aby na podstawie kodu strony www zapisać stronę do JPG??
Czyli prościej chodzi mi o to czy da radę np ten oto kod Wyświetliło jako obrazek w takiej postaci w jakiej wyświetliłby się normalnie w przeglądarce: Tekst strony | Jakiś tekst2 Jeśli nie ma takiej możliwości to czy da radę jakoś wyświetlić taką stronę bez możliwości zobaczenia kodu źródłowego?? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php nie ma możliwości (chociaż w sumie nie jest to niemożliwe do zrobienia w PHP). Niestety nie ma również możliwości ukrycia kodu HTML.
Nie wiem po co to i do czego ale może FLASH będzie rozwiązaniem ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym wygenerowany kod wyświetlić jako obrazek w celu zobaczenia przez uzytkownika efektu jak to będzie wyglądało na stronie, a nie chciałbym żeby ten kod został skopiowany przed nastepną operacją.
Myslałem jeszcze o lightbox, jednak myślę ze flash też będzie dobrym rozwiązaniem tylko bym musiał troszkę się nauczyć (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł jak można zrobić podgląd strony tak aby zobaczyć wygląd bez możliwości zobaczenia kodu?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tym momencie to już zaczyna zależec od tego co dokładnie ma byc na tym obrazku.
może wystarczy to a może nie http://php.net/manual/en/book.image.php |
|
|
![]()
|
|
To ma tak działać jak print screen strony www. Myślę że jednak flash będzie tutaj najlepszym rozwiązaniem.
Bo z tego co wiem to chyba nie da się z kodu html wygenerować obrazek wyglądu wyświetlanej strony. No cóż pomyślę jeszcze nad rozwiązaniem ukrycia kodu. Mógłbym zrobić print screena strony i zapisać w obrazku ale za każdym razem będę miał inny kod html więc tak się nie da zrobić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:56 |