Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]wyswietlenie strony jako obrazek, wrzucenie strony do obrazka czy jest jakas funkcja php
webspy

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, troszkę szukałem ale nie mogłem znaleźć więc chciałem zapytać się fachowców czy jest taka możliwość aby na podstawie kodu strony www zapisać stronę do JPG??
Czyli prościej chodzi mi o to czy da radę np ten oto kod
  1. <table><tr><td>Tekst strony</td><td>Jakiś tekst2</td></tr></table>

Wyświetliło jako obrazek w takiej postaci w jakiej wyświetliłby się normalnie w przeglądarce: Tekst strony | Jakiś tekst2

Jeśli nie ma takiej możliwości to czy da radę jakoś wyświetlić taką stronę bez możliwości zobaczenia kodu źródłowego??

Z góry dziękuję za pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
kosmowariat

-----

W php nie ma możliwości (chociaż w sumie nie jest to niemożliwe do zrobienia w PHP). Niestety nie ma również możliwości ukrycia kodu HTML.

Nie wiem po co to i do czego ale może FLASH będzie rozwiązaniem ?
+Quote Post
webspy

-----

Chciałbym wygenerowany kod wyświetlić jako obrazek w celu zobaczenia przez uzytkownika efektu jak to będzie wyglądało na stronie, a nie chciałbym żeby ten kod został skopiowany przed nastepną operacją.

Myslałem jeszcze o lightbox, jednak myślę ze flash też będzie dobrym rozwiązaniem tylko bym musiał troszkę się nauczyć (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł jak można zrobić podgląd strony tak aby zobaczyć wygląd bez możliwości zobaczenia kodu??
+Quote Post
kosmowariat

-----

w tym momencie to już zaczyna zależec od tego co dokładnie ma byc na tym obrazku.
może wystarczy to a może nie
http://php.net/manual/en/book.image.php
+Quote Post
webspy

-----

To ma tak działać jak print screen strony www. Myślę że jednak flash będzie tutaj najlepszym rozwiązaniem.
Bo z tego co wiem to chyba nie da się z kodu html wygenerować obrazek wyglądu wyświetlanej strony.
No cóż pomyślę jeszcze nad rozwiązaniem ukrycia kodu.
Mógłbym zrobić print screena strony i zapisać w obrazku ale za każdym razem będę miał inny kod html więc tak się nie da zrobić.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:56