![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam i prosze o pomoc!
Moja animacja flashowa posiada klika buttonów, chciałbym aby po kliknięciu w dowolny button wartość zmiennej o nazwie cyfra była przenoszona do pliku php o nazwie oddzialy.php Mój kod niestety nie przenosi wartości tej zmiennej: on (release){ cyfra = 1; this.loadVariables("oddzialy.php","POST"); } kod PHP: <?php $cyfra=$HTTP_POST_VARS['cyfra']; echo $cyfra; ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
1) http://help.adobe.com/en_US/AS2LCR/Flash_1...t=00001174.html
Masz ta dobry przykład 2) Używam $_POST a nie $HTTP_POST_VARS http://pl2.php.net/manual/en/reserved.variables.post.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmianiłem zmienną i dalej nic tylko komunikat na pasku przeglądarki "Przesyłanie danych z localhost"
Odnośnie tego na Adobe to nie kumam tego. Prosze podpowiedź co jest ewentualnie źle w moim kodzie. Używam Flasha MX. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod // obiekt ktory odbierze dane var result_lv:LoadVars = new LoadVars(); result_lv.onLoad = function(success:Boolean) { if (success) { this.cyfra;// zmienna z php // w naszym przypadku bedzie to "zmienna_do_wyslania00" } else { // tutaj mozesz obsluzyc blad polaczenia } }; // obiekt ktory wysyla dane var send_lv:LoadVars = new LoadVars(); // zmienna ktora wysylamy do php send_lv.zmienna = "wartosc_do_wyslania"; send_lv.sendAndLoad("oddzialy.php", result_lv, "POST"); php
Odpal, potestuj. Wyjaśniłem dość prosto jak to działa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wrzuciłem to do flasha i do php.
Brak reakcji Nic się nie dzieje. We flashu dałem to między on (release){ Twój kod } Może jeszcze gdzieś coś musze zmienić? |
|
|
![]()
|
|
No a co zrobiłeś ze zmienną odebraną we flashu? Pokaż cały kod jaki masz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Poniżej mój kod:
tyle, że ja potrzebuję miec rekację na stronie oddzialy.php W tym momenice nie potzrebuję zwrotnej informacji z oddzialy.php do flasha. on (release){ // obiekt ktory odbierze dane var result_lv:LoadVars = new LoadVars(); result_lv.onLoad = function(success:Boolean) { if (success) { this.cyfra;// zmienna z php // w naszym przypadku bedzie to "zmienna_do_wyslania00" } else { // tutaj mozesz obsluzyc blad polaczenia } }; // obiekt ktory wysyla dane var send_lv:LoadVars = new LoadVars(); // zmienna ktora wysylamy do php send_lv.zmienna = "wartosc_do_wyslania"; send_lv.sendAndLoad("oddzialy.php", result_lv, "POST"); } |
|
|
![]()
|
|
Co rozumiesz pod pojęciem "reakcję na oddzialy.php" ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jedyny kod jaki mam to ten przypisany do buttona i zdarzenia on (release)
Póżniej chcę go powielić na następne buttony, tyle że pozmieniam wartości zmiennych. |
|
|
![]()
|
|
Ale to nie jest odpowiedź na pytanie.
Powiedz od samego początku do samego końca co chcesz dokładnie osiągnąć. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
OK.
Mam mapkę fashową z podziałem na województwa na stronie oddzialy.php Po kliknięciu w jakieś województwo strona powinna się ewentualnie przeładować i mają się wyświetlić hurtownie na danym terenie. Póki flash nie skomunikuje się z php to nie bedę się wyświetlać dane hurtowni z określonego województwa. Ale wykaz hurtowni bedzie opracowany w pliku php a nie flash. Więc nie potrzebuję zwrotnej informacji do flasha. Akcja na poziomie flash ma się zakończyc po kliknięciu dane województwo. |
|
|
![]()
|
|
No to zupełnie inna bajka.
Moja prosta propozycja... Ajax + flash We flashu (as2) wywołujesz funkcję javascript w następujący sposób Kod on(release) { // 2 to cyferka ktora chcesz wyslac getURL('java script: getOddzialy(2);'); } Funkcja javascript (dla uproszczenia używam jQuery o którym poczytasz w googlach)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Bibliotekę sciągnąłem i dołączyłem do pliku.
Na razie nic nie działa. Jutro będę temat meczył dalej. Na razie dzieki, zapraszam na cd. bo pewnie bez dalszej pomocy nie uda mi się tego odpalic. |
|
|
![]()
|
|
To pokaż co wyskrobałeś. Najlepiej wystaw to na publiczny serwer abyśmy mogli się pobawić.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:17 |