![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 11 Dołączył: 2.03.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witajcie. Zacząłem się bawić z mootools. I mam takie coś: LINK
Są 2 listy. Na obu są pozycje wg. pewnych kategorii. Warto śledzić firebugiem. Po kliknięciu na kategorię jest wysyłane zapytanie AJAX'owe. Za 1 razem jest ok, 1 zapytanie, 1 odpowiedź. Przy 2 kliknięciu, nawet w tą samą pozycję, następuje ponowne wysłanie zapytania. Ale tym razem nie jest wysłane 1 zapytanie jak powinno, ale 3. Przy 3 kliknięciu jest już 7. A przy 4 ok. 16. Nie wiem co jest. Coś sknociłem z wywoływaniem funkcji. Proszę o pomoc. Kod JS wklejam na wklej.to, bo PHP.pl mi zwraca błąd. Kod JS Błagam o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w function masz eg a później masz el. Dalej masz niezdefiniowaną zmienna i krzyczy błędami. A ogólnie to pomyśl nad uporządkowaniem tego kodu bo jedna wielka sieczka ciężko cokolwiek wyczytać. Ale wybór Mootools -a popieram ![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 11 Dołączył: 2.03.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pozmieniałem trochę i już nie ma tej nieustawionej zmiennej, a te są już poprawne. A co to to fakt, ale nadal mi mnoży funkcję inactiveOn
![]() PS. Mootools'a chyba po którymś Twoim poście postanowiłem przetestować ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PS. Mootools'a chyba po którymś Twoim poście postanowiłem przetestować ![]() miło czytać takie posty ![]() Pogrupuj jeszcze sobie warunki, i zakomentuj wszystkie wywołania tej funkcji i po kolei odkomentuj i zobacz przy którym zacznie mnożyć wywołania i wtedy krąg poszukiwań się zawęzi. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Mam nadzieję że mootools zacznie pokazywać swoje walory w pełni i nie będzie sprawiał problemów ![]() Mootools ma potencjał a problemy tworzymy sami ![]() polecam ci mooforum.net -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
Niestety, błąd powrócił. Ze zdwojoną siłą ;D Nie no, może nie aż tak. Ale nadal zamula. I się powtarza. Jeszcze jakieś propozycje?
|
|
|
![]()
|
|
A próbowałeś przenieść wywołanie load() z końca funkcji inactive do onComplete.
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
Teraz zmieniłem kod w dużym stopniu. Oto on: LINK
Jest teraz git cut miut (alerty wywaliłem teraz bo szukałem dziury). Jest tu dużo zmian, kto będzie miał podobny problem, proszę bardzo ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:55 |