![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właściwie nie wiem jak to nazwać.
Mam stronę główną
jak zrobic zeby ta zmienna $dzial byla dostepna bo nie jest, przechodzac na strone O NAS wkleja sie zawartosc leftcl_oferta.php, ktora jest zlozona z kilku includowanych tresci. Przykladowo bedac na stronie O NAS klikajac w link HISTORIA zmienna $_GET przyjmuje wartość HISTORIA, przez co index.php przechodzi do default. Tam powinien wkleic leftcl_onas.php jednak nie robi tego mimo ze zmienna $dzial zostala zdefiniowana przy przejsciu do O NAS. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ale po przejściu w historia zmienna $dział nie istnieje bo skrypt jest wykonywana od nowa. Więc jak ma historia to to co jest w onas i oferta w switch się nie wykona. Także to co masz w default możesz połowę wywalić a nawet 5/6 ;p
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie w tym rzecz ze nie trzyma ta zmienna, przez to index nie wie co ma wyswietlic, zobacz screen tam opisalem dokladniej o co biega
![]() Ten post edytował TheArt 4.01.2010, 20:53:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz po prostu dodatkowej zmiennej do _GET wprowadzić
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Mogę tylko wtedy adres będzie brzydki, teraz wygląda akceptowalnie ?page=nazwa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale coś za coś jeżeli nie dasz zmiennej w adresie to będziesz rzeźbę w gównie uskuteczniał żeby to zrobić.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
jak Ci tak bardzo zależy na takim adresie to zrób sobie te dwie zakładki (zimne, gorące) na js, i po problemie.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Tarnobrzeg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo mod_rewrite lub patent z np. kohanaphp.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Albo mod_rewrite lub patent z np. kohanaphp. a jaki to patent ![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
Dodatkowa zmienna w _GET też nie spełnia zadania, bo w index.php leci do default, js odpada, wystarczylaby mi zmienna globalna, zeby nie tracila zawartosci
Ten post edytował TheArt 4.01.2010, 21:47:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:27 |