![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam skrypt przenoszenia obrazków z galerii do góry/na dół. Po kliknięciu wykonuje się skrypt (poprawnie) a następnie ma załadować ponownie stronę (showpics.php) w divie (#pics).
Niestety po kliknięciu cała strona przeładowuje się. Przy tym nie przesyła zmiennej która potrzebna jest do jej otworzenia (id galerii), a więc zostaje pusta strona tak na prawdę. Dziwne, że taki sam skrypt działa mi na innej mojej stronie. Z tym, że tamta ma inną budowę ale to nie powinno mieć znaczenia. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
nie masz
Kod return false; na koncu funkcji zdarzenia click -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to chodzi?
Nie pomaga. Dalej to samo :/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A teraz zobacz jaki parametr w metodzie ajax przyjmuje wlasciwosc onsuccess a potem zobacz do czego sluzy load, bo widzę, że nie masz pojęcia jak to wyglada.
Ten post edytował wookieb 4.01.2010, 18:42:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Szukałem o onsuccess ale nic konkretnego nie znalazlem. Może i nie wiem do czego służy ale wiem co umożliwia. Tak jak pisałem, robiłem coś takiego wcześniej i działało więc dlaczego teraz to nie działa. To mnie zastanawia.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Spójrz na wykorzystanie load
http://docs.jquery.com/Ajax/load#urldatacallback Cytat Load HTML from a remote file and inject it into the DOM. Robi dokładnie to co chciałeś Dodatkowo onSuccess (a dokładniej "success" - literówkę miałeś) powinien być callbackiem do funkcji a ty podałeś mu kawałek kodu , który robi to samo co przed chwilą się wykonało ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dodatkowo onSuccess (a dokładniej "success" - literówkę miałeś) powinien być callbackiem do funkcji a ty podałeś mu kawałek kodu , który robi to samo co przed chwilą się wykonało ![]() Czyli ma być "success"... dziwne bo czasami widzę success, czasami onsuccess ale zawsze działa mi tak samo :/ Nie rozumiem jak moge podać kod który się już wcześniej wykonał? Chyba, że nie chodzi o load... Ehhh pokiełbasione to ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz:
Czy coś na ten styl. ;] Przyjąłem, że dane odbierasz w html'u. Poza tym albo ajax albo load ![]() Ten post edytował fifi209 5.01.2010, 06:11:59 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
To teraz już nic nie rozumiem
![]() Zatem jak zrobić żeby po kliknięciu div #pic przeładował się jeszcze raz (lub załadował stronę ze skryptem)? EDIT: Dodam, że skrypt który zamieściłem w pierwszym poście działa na innej podstronie. Z tym, że tam nie jest przesyłana zmienna:
Ten post edytował deha21 5.01.2010, 11:21:26 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Co to u ciebie move.php a showpics.php?
Wystaw to publicznie to łatwiej będzie Ci pomóc. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
move.php to skrypt który przenosi zdjęcia o pozcyję wyżej (w bazie mysql)
showpics.php to wyświetlanie zdjęć z bazy showpics.php:
move.php:
One oczywiście działają poprawnie. Przy linkach .move dodałem a href="#" i strona nie przeładowuje się już ale...tylko raz można wykonać przeniesienie zdjęcia. Potem tak jakby nic się nie działo przy kliknięciu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy będzie na 100% dobrze ale cóż..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niestety sprowadzenie do jednego pliku wydaje się być niewygodne bo move.php jest używany jeszcze do innych rzeczy które nie korzystają z showpics.php. Jednak wydaje mi się, że i to by nie działało.
Teraz prawie działa - klikam, przenosi, przeładowuje. Klikam drugi raz - nic. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Alleluja, o to chodziło!
![]() Dzięki! -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:47 |