![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Bardzo proszę p o pomoc, dopiero zaczynam i nie wiem jak do tego podejść. Chodzi mi o konkretny przykład. Jest wiele stron ze skryptami ale pliss, nie odsyłajcie mnie tam, bo chodzi mi o umiejętnie łączenie i tworzenie nowych :-).
Mam klasę obsługującą grafikę, ale nie kompletną. chodzi o to by pobrać zdjęcia i pozmieniać rozmiary. Muszą sie w niej nnaley takie metody publiczne zmieniające rozmiar , i zachowujące kształt rectange: resize_to_width(src, width,bg=null) resize_to_height(src, height,bg=null) resize_to_rectangle(src,width,height) get_icon_16(src,bg) get_icon_32, get_icon_64 i, get_icon_86 //pobranie ikony o roznych rozmiarach kolejno 16x16 pikseli itd. Mogą być w tym jakieś dowolne prywatne funkcje , jeśli ułatwia. Utworzona nowa klasa "graphics" musi dziedziczyć po fs_connect. Ma operować na folderze common w np folderze głównym ma pobierać wiele obrazków/ ikon z jakiegoś katalogu, i je ustawiać.
Ten post edytował pecik 4.01.2010, 09:49:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Kod powrzucaj w odpowiednie BBCode
2) Metody z serii: get_xx_icon(src, bg = null) zamień na: getIcon(src, bg = null, size = 32) 3) O tym jak skalować obrazy znajdziesz pewnie ze 10 000 wyników w Google i z 50 tutaj na forum 4) Nie napisałeś w czym konkretnie jest problem btw: co to do cholery jest clasa? Ten post edytował Crozin 3.01.2010, 23:33:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, dzieki za uwagi, wpomniałem ze jestem nowy.
Chodzi o to by pobrać obrazi/ikony i zmienić ich rozmiar na 4 rozne podane 16x16, 64x64, itd. Zapisana ikona niech będzie tylko w jednym (oryginalnym) rozmiarze i resampling w locie dla tych innych rozmiarow , do wyboru przez nas |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ok , mam pare skryptów pomocnych i jak to terz wszystko połączyć? pomocy!! :-O
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Proszę w pierwszym poście wstawić bbCode oraz nadać tematowi jakiś normalny tytuł. Do tego czytać swoje posty, bo z tego co widzę to jest literówka na literówce. Jeśli się to nie poprawi, to zamknę temat.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:58 |