![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 11 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z wgrywaniem danych do mysql'a z pliku tekstowego.
Mam pliczek w którym jest kilkaset lini i chciałbym aby każda linia była w osobnym rekordzie. Mówiąc szczerze kompletnie nie mam pomysłu jak to zrobić, może pomożecie mi to wykonać? Z góry zaznaczam, że nie chodzi mi o gotowca ale o małą podpowiedź jak tego dokonać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może łaskawca pokaże kilka linii z tego pliku i strukturę bazy danych?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 11 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Do podpowiedzenia mi jak otworzyć plik funkcją file a następnie wsadzić zapytanie do pętli foreach nie musisz tego wiedzieć.
Temat do zamknięcia już pomogli mi na innym forum. mam jeszcze jedno małe pytanko, mianowicie jak usunąć z końca każdej lini znaczniki /r/n czy jakoś tak. one przy przeglądaniu bazy nie są widoczne lecz stanowią problem podczas porównywania danych. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Do podpowiedzenia mi jak otworzyć plik funkcją file a następnie wsadzić zapytanie do pętli foreach nie musisz tego wiedzieć. Temat do zamknięcia już pomogli mi na innym forum. To może zanim zaczniesz spamować internet takim prostą rzeczą poczytasz jego samego? Uwiersz, że MUSI wiedzieć bo masa takich ludzi przychodzi z podobnymi pytaniami a potem temat rozbija się na 50 postów bo autor nie raczył powiedzieć, że chcesz linie podzielić na 2 pola. Dlatego obowiązkiem autora jest właściwe doinformowanie o wszystkich potrzebnych elementach. Cytat mam jeszcze jedno małe pytanko, mianowicie jak usunąć z końca każdej lini znaczniki /r/n czy jakoś tak. one przy przeglądaniu bazy nie są widoczne lecz stanowią problem podczas porównywania danych. A tutaj ktoś (może na innym forum) nie doinformował cię o istnieniu googli -> php how to remove white chars on end of string Ale dla ułatwienia... trim -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:19 |