![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako że w nowym roku postanowiłem wreszcie odpalić swój startup, chciałbym zadać kilka pytań bardziej doświadczonym użytkownikom.
1. Portal będzie posiadał 2 grupy użytkowników prywatni - 0 opłat, ew. drobne opłaty za usługi sms i klienci biznesowi, tutaj abonament w 3 pakietach. Rozumiem że podczas tworzenia oprogramowania muszę się upewnić że wykorzystane biblioteki/frameworki (z założenia jQuery, jQuery UI, zend framework lub kohana) pozwalają na użycie w celach komercyjnych ? 2. Czy ktoś z was zgłaszał zbiór danych osobowych do GIODO ? czy opierając architekturę na początku na współdzielonym serwerze np. home.pl mogę w bazie przetrzymywać dane takie jak imię nazwisko adres zameldowania nr dowodu pesel ? 3. Bardzo ważnym elementem systemu będzie zewnętrzny program który ma zdalnie aktualizować bazę danych, zresztą mniejsza o wykorzystanie chodzi mi o legalność takiego procederu: FIRMA X pisze program do obsługi np. serwisu komputerowego FIRMA Y tworzy portal gdzie można sprawdzać statusy napraw i teraz FIRMA X odmawia współpracy ![]() -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:00 |