![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzies kiedy widziałem taki formularz z buttonami typu radio, gdzie byly jakby 2 etapy wyboru (modeli samochodow)
najpierw wybieralo sie marke (button radio)i wtedy odblokowywał sie wybór buttonów radio z modelami, pozostałe modele marek, które nie zostały wybrane były zablokowane. Podejrzewam że było to zrobione w javie, ale niestety nie pamieam strony i nie wiem. Moze ktos zna jakis tutorial lub cos podobnego jak to zrobic? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuje przerobić to na własne potzreby ale mi sie nie udaje. Oto kod:
Kod <script type="text/javascript"> function zamiana(wybor) { var kolory = new Array ("biały","zielony"); var rozmiar = new Array ("S1","L1","XL1"); if (wybor == "rozmiar") { var dlugosc = rozmiar.length-1; document.formularz.elements.drugi.options.length = rozmiar.length; for (var i=0; i<= dlugosc; i++) { document.formularz.drugi.options[i] = new Option(rozmiar[i]); document.formularz.drugi.options[i].value = rozmiar[i]; } } if (wybor == "kolory") { var dlugosc = kolory.length-1; document.formularz.elements.drugi.options.length = kolory.length; for (var i=0; i<= dlugosc; i++) { document.formularz.drugi.options[i] = new Option(kolory[i]); document.formularz.drugi.options[i].value = kolory[i]; } } } </script> Sa tutaj nielogiczne rzeczy, dlaczego w body w selecie drugim sa tylko wartosci dla kolorow? W dodatku chce by kazdy rodzaj byl rozpoznawany po id, a nazwa ma sie tylk wyswietlac. Moglby mi ktos pomoc by dostosowac to dla tekiego przypadku: (id - nazwa) 1. Opel
2. Toyota
3. Fiat
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To Ci powinno pomóc - gotowiec: http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/...hainedmenu.html wszystko robisz poprzez prosty kod: http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/...dmenu/config.js
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki skrypt, napisany przeze mnie, tylko że zamiast radio jest lista select
jak chcesz to możesz go wykorzystać:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:43 |