![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam potrzebuję z tego ciągu
wyciągnąć (Ma wyświetlać Sombra of the Sinners (sinners podświetlono na niebiesko jako hiperłącze). Niestety poniższa instrukcja nie działa :| Proszę o pomoc, dziękuje ![]() Ten post edytował daggerinho 1.01.2010, 22:39:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dawno nie używałem funkcji preg_match(), ale spróbuj z tym:
-------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i tak na przyszłość: http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Podstawy_...%84_regularnych Ten post edytował Pawel_W 2.01.2010, 13:09:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca o to chodzi, on musi jednym wyrażeniem wyciągnąć Sombra of the Sinners. Jest tak ponieważ mam pewien formularz i tak wpisuje się nick postaci z tibii. Formularz jest połączony z pobierz.php i ten skrypt pobierz.php pobiera informacje z tibia.com i wyświetla je u mnie. No a wiele graczy jest w różnych gildiach więc nie będzie zawsze sombra of the sinners, tylko np. Royal Warrior of the Cośtam. No i chodzi o to, żeby preg_match zawsze sam to wyciągał.
Sam po długiej lekturze o preg_match napisałem coś takiego ale nie działa ![]()
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprostrze rozwiązania są ... najprostsze. ... a może jest jeszcze prostsze? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
omg, jakbyś chociaż zobaczył w manualu co przyjmuje preg_match jako parametry...
Kod <TD>Guild membership:</TD><TD>Sombra of the <A HREF="http://www.tibia.com/community/?subtopic=guilds&page=view&GuildName=Sinners">Sinners</A></TD> to kod który, ty podałeś... zamiast niego wstaw sobie to co ci ta twoja wyszukiwarka znajdzie...równie dobrze może być: [/php] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:40 |