![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
piszę skrypt do porcjowania wyników na stronie. Problem pojawił się gdy ten kod:
chcę zastąpić (moim zdaniem lepszym rozwiązaniem)
count() podaje całkowicie inną wartość niż jest w MySQL, ale tylko w PHP w MySQL jest poprawnie. W efekcie cały skrypt się sypie ![]() Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie wartość $r_max wynosi 1. W przypadku select count(id) spróbuj mysql_fetch_row zamiast mysql_num_rows
Ten post edytował darko 30.12.2009, 23:56:41 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właściwie to wartość jest większą od 1. W bazie mam 12 rekordów a
pokazuje 16 rekordów czyli o 4 więcej. Ten post edytował Danielcom 31.12.2009, 00:05:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź czy:
- łączysz się z tą bazą co trzeba - nie robisz po drodze od przypisania wartości do wyświetlenia czegoś ze zmienną $r_max - nie lepiej będzie jednak tak:
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat chcę zastąpić (moim zdaniem lepszym rozwiązaniem) Masz jeszcze lepsze:
A jeśli chodzi o przekłamania: podaj wersję MySQL i PHP. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
- baza jest ok
- takiej zmiennej nie mam w systemie (system jest dosłownie ogromny, więc wszystkie zmienne mam spisane na papierze ![]() - zmieniłem ten kod, nadal jest to samo hmm.. pewnie będę musiał sprawdzić kilka funkcji odpowiadających za łączenie i pobieranie danych z MySQL. Na razie dziękuję za pomoc, do końca skryptu jeszcze daleko więc jak coś to będę pisał. Pewnie dziwnie to zabrzmi ale to prawda. Vista zainstalowała aktualizację i męczyła mnie o restart. Po restarcie systemu, a co za tym idzie i wamp serwera wszystko działa:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:51 |