![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2002 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam.
Zbudowałem urządzenie elektroniczne bazujące na modemie gprs. Za pomocą tego modemu wykonuje połączenie socket na porcie 80 łącze się ze skryptem php i w zmiennych GET podaje dane które to już php zapisuje sobie w bazie danych. I to działa bardzo fajnie aleee. Czy jest możliwość w php albo w samym apache aby w odpowiedzi nie dostawać nagłówków http. np teraz dostaję (podam na przykladzie google)
i chciałbym takie nagłówki wyłączyć ponieważ zabiera mi to bardzo dużo transferu ![]() tylko sama "esencja" czyli wynik skryptu PHP. Dlatego zwracam się do was z pytaniem czy jest możliwość wyłączyć takie nagłówki za pomocą php. Czy może się da zrobić to w samym serwerze www (w ostateczności wykupiłbym serwer dedykowany i dokonał zmian w apache) Czy są jakieś inne sposoby. Korzystając także z okazji może na forum znajduje się także osoba znająca się ogólnie na socketach. Ponieważ. Takie urządzenie elektroniczne łączy się z serwerem co 10sekund przesyła dane i zamyka połączenie. Ale co w przypadku gdy urządzeń będzie 1000? Wybrałem serwer www ponieważ tak mi się wydaje że obsłuży taką ilość urządzeń ponieważ stworzony jest to dostępu z zewnątrz na jednym porcie socket przez wielu użytkowników w tym samym czasie. Ale czy może byłoby lepszym rozwiązaniem stworzenie aplikacji która by nasłuchiwała jakiś port i pobierała dane z urządzeń. tylko moja wiedza jest taka że na danym sockecie i porcie może być w jednym czasie nawiązane tylko jedno połączenie. wiec przy ilości urządzeń 1000 mogłoby to spowodować kolizje i wszystko by się zapchało. Może ktoś z forumowiczów ma taką wiedzę i potrafi rozwiać moje wątpliwości za co serdecznie z góry dziękuje. P.S szczęśliwego nowego roku życzę wszystkim. Ten post edytował rogeros 30.12.2009, 00:17:18 -------------------- Centrale telefoniczne VOIP - www.astrocom.pl
VOIP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:44 |