![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 4 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jak można zrobić formulaż uploadu, który będzie dodatkowo wysyłał dane o pliku do bazy , czyli np. ile ma stron, rozmiar, czas trwania itd. ? Z góry dziękuje za pomoc. EDIT: Błędy w pisowni. EDIT 2: Literówki PS: Jak znowu coś znajdziecie to sie nie czepiajcie bo mam dysortografie... Ten post edytował furman12 29.12.2009, 19:04:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Może najpierw napisz po polsku?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witan Jak można zrobić formulaż uploadu, który będzie dodatkowo wysyłał dane o pliku do bazy , czyli np. ile ma stron, rozmiar, czas trwania itd. ? Z góry dziękuje za pomoc. EDIT: Błędy w pisowni. Nadal są błędy w pisowni ![]() Ten post edytował Wicepsik 29.12.2009, 19:00:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Jak można zrobić formulaż uploadu, który będzie dodatkowo wysyłał dane o pliku do bazy , czyli np. ile ma stron, rozmiar, czas trwania itd. ? Z góry dziękuje za pomoc. EDIT: Błędy w pisowni. EDIT 2: Literówki PS: Jak znowu coś znajdziecie to sie nie czepiajcie bo mam dysortografie... Jak znowu coś będziesz pisał to sięgnij po Operę lub FireFoxa z modułem sprawdzania pisowni. Dysortografia dysortografią, sprawdzanie pisowni wszystkich błędów nie wyłapie, ale chociaż te najbardziej rażące ![]() Sam formularz danych do bazy nie wysyła. Robi to skrypt po stronie serwera. Czy skrypt ma wysyłać ilość stron skryptu do bazy, albo rozmiar skryptu, czy czas trwania uploadu? Napisz tak, żeby było wiadomo co masz na myśli. My nie wiemy nad czym się teraz głowisz, więc ciężko nam się wczuć w Twoje problemy. Tak jak napisał erix, napisz po polsku dokładnie o co Ci chodzi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 4 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o wysłanie danych pliku wgrywanego na serwer.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy te dane podawałaby osoba wysyłająca, czy miałby być automatycznie pobierane?
Jakie to pliki? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dane miałyby być automatycznie pobierane, a rozszerzenia plików to doc, rtf i txt.
Ten post edytował furman12 29.12.2009, 20:49:45 |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem jak wyobrażasz sobie pobrać czas trwania pliku txt
![]() Rozmiar pobierzesz bez problemu. Ilość stron: pliki txt ich nie mają, rtf ma, można bez problemu odczytać w php, z doc może być większy problem. Najlepiej jak jest docx, bo już na xml'u, ale są też klasy do obsługi plików .doc. Poszukaj np na phpclasses.org -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:00 |