![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tak jak w temacie. Zend_Validate_NoRecordExists ogranicza mnie do jednej kolumny tabeli (tak wynika z opisu konstruktora). Potrzebuję natomiast (stworzyć) walidator, który będzie mógł sprawdzać kilka kolumn. Przykładowo: kolumna_a oraz kolumna_b. Jeżeli istnieje rekord zawierający wartość $a w kolumnie kolumna_a oraz wartość $b w kolumnie kolumna_b to dopiero zwróci informację, że rekord istnieje. Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Tworzenie walidatorów - tutaj jest wszystko czego potrzebujesz.
Powód edycji: [batman]:
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 14 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli Ci się nie chce pisać validatora, to pozostaje zrobienie "dużego ifa" lub zrobienie nakładki na zwykły NoRecordExists
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zrobiłem własny walidator. Niestety w tym linku nie jest wszystko opisane - np. jak robić walidatory z wykorzystaniem DB, a to mi było potrzebne, ale poradziłem sobie. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:42 |