|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 28.10.2009 Skąd: że znowu... Ostrzeżenie: (0%)
|
Dzień dobry
Próbuję pobrać dane z różnych stron, tylko w celach naukowych i niestety nic mi z tego nie wychodzi. Po wielu próbach z własnym kodem, znalazłam kilka gotowych i żaden nie działa. Mam oto taki kod: Kod <? //otwarcie strony zrodlowej $file=fopen("http://www.trzepak.pl/","r"); //sprawdzenie poprawnosci otwarcia pliku if (!$file) { echo "Blad otwarcia strony zrodlowej\n"; exit; } do { $line = fgets($file,1024); } while ((!feof($file)) and (!eregi("aktualna liczba sieci w katalogu (.*) ", $line,$out))); fclose($file); echo $out[0]; ?> Znaleziony gdzieś w sieci, mam pytanie czemu on nie działa? Chciałabym wyświetlić cały kod html, danej strony( w późniejszym etapie już sobie sama wybiorę informacje z danej strony). Niestety nie wiem jak mam to rozwiązać, również próbowałam z cURL'em i nic z tego. Dziękuje za odpowiedzi |
|
|
|
![]() |
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
A rozważył
Wielu już próbowało w celach edukacyjnych, a w rzeczywistości okazywało się, że serwis jest zabezpieczony przed czymś takim.
Powód edycji: [erix]: przepraszam za przeoczenie ;)
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 28.10.2009 Skąd: że znowu... Ostrzeżenie: (0%)
|
no tak ale próbowałam na wielu różnych serwisach i nic z tego, nawet na swoim(NIE ZABEZPIECZONYM) i również nie działa.
A chcę z jednego swojego serwisu wyciągnąć informacje, nigdy tego nie robiłam, a chcę się nauczyć : ) |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
|
|
|
|
Cytat allow_url_fopen On
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:55 |